10 recomanacions per al compliment de la normativa de mobilitat en Estat d’Alarma per Covid-19

Des de FESVIAL ens recorden deu recomanacions bàsiques per a complir de manera segura i ordenada les restriccions que s’han implantat referents a la mobilitat, i proporcionar recomanacions sobre seguretat viària, perquè durant el confinament i posteriorment, evitem que es produeixin sinistres vials.

 1. Restriccions a la lliure circulació dels ciutadans amb l’entrada en vigor de de el RD 463/2020, pel que únicament pots sortir de casa per:
 • Adquisició d’aliments
 • Productes de primera necessitat
 • Anar a treballar
 • Altres causes de força major.

És important quedar-se a casa per evitar la propagació de la pandèmia.

 1. Utilitza el transport públic respectant les mesures de distanciament. Si necessites utilitzar el transport públic per anar a treballar, recorda que s’ha ajustat la freqüència de pas i el nombre d’unitats, per complir amb la distància mínima d’un metre de separació entre passatgers, segons indica el Ministeri de Sanitat. Planifica els teus horaris per evitar aglomeracions i retards.
 2. Si la teva jornada de treball la realitzes conduint, recorda descansar en el moment en què detectis símptomes de fatiga o son, realitzant descansos programats, i si notes picor d’ulls, badalls o cansament, no ho dubtis, per a descansar. Evita tenir un accident per quedar-te adormit al volant.
 3. Si ets conductor professional i realitzes rutes per carretera, planifica el teu itinerari prèviament, Analitza on pots realitzar parades per descansar, menjar alguna cosa o rentar-te. Abans de començar el viatge, identifica quins llocs de descans estan disponibles. Tingues en compte que bars i restaurants estan tancats per l’Estat d’Alarma.
 4. Dos conductors per camió. En Estat d’Alarma, de manera excepcional, s’ha permès que a la cabina del camió puguin viatjar dues persones, per a realitzar el transport per carretera. D’aquesta manera poden fer torns tots dos conductors i és més senzill complir amb els temps programats de ruta, i evitar episodis de cansament i fatiga per llargues jornades.
 5. Control de moviments i desplaçaments. Per evitar moviments “no permesos” dels ciutadans per carretera, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat estan realitzant controls tant en zones urbanes com en carreteres, el que pot provocar retencions. Revisa i comprova que portes la documentació en regla, d’aquesta manera el pas pels controls serà més fluid i evitaràs retards.
 6. Una sola persona per vehicle privat. Si has de viatjar en un vehicle lleuger, recorda que has d’anar només en el vehicle, excepte si has de portar a una persona dependent o un menor. En aquest cas s’han de situar en la part posterior de el vehicle i en diagonal al conductor, després del seient del copilot, per complir les mesures de distanciament, que promou el Ministeri de Sanitat.
 7. Atenció a la senyalització viària, especialment en interseccions. L’ús de el vehicle ha disminuït considerablement en l’àmbit urbà. Això pot generar una sensació de circular només relaxant el compliment de la senyalització horitzontal, vertical o interseccions. Encara que vegem pocs vehicles circulant, en qualsevol moment podem creuar-nos amb altres vehicles d’emergència, transport públic o de mercaderies i podríem provocar un accident.
 8. Respecta els límits de velocitat, no sobrepassant en ciutat els 30 o 50 km / h. Recorda que en cas de tenir un accident, la gravetat augmenta exponencialment per efecte directe de la velocitat.
 9. Revisa i mantingues a punt el teu vehicle. Quan s’aixequin les mesures de confinament i tornem a conduir és important comprovar els nivells de líquids i fluids, la pressió dels pneumàtics, filtres d’aire, partícules i pol·len, estat de la bateria, les escombretes i que no hi ha fuites al terra . El manteniment del vehicle evitarà que, després d’aquesta etapa d’inactivitat, no tinguis problemes al tornar a circular.

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Citroën Advisor arriba als 400.000 comentaris
Web de Citroën Advisor

Citroën Advisor arriba als 400.000 comentaris

El web interactiva d’opinions de Citroën, Citroën Advisor ha arribat a les

Posterior
VÍDEO Una cançó de bressol per a nens i nenes valentes

VÍDEO Una cançó de bressol per a nens i nenes valentes

Hyundai ha volgut ajudar als pares i mares a l’hora de portar a dormir els

També et pot interessar
Total
0
Share