Ferrari Portofino M: Un viatge de redescobriment

Aquesta nova evolució del Ferrari Portofino inclou una infinitat d’innovacions tècniques. Per exemple, el redissenyat tren de potència, la nova caixa del canvi de vuit velocitats i el manettino de cinc posicions amb el mode “Race” inclòs, tota una primícia en un spider GT de la Casa de Maranello.

Gràcies a aquestes i moltes altres noves característiques, el Portofino M combina a la perfecció les prestacions d’un GT de veritat, amb l’emoció de la seva conducció, la seva agilitat i una gran versatilitat en el seu ús diari.

Pel que fa al tren de potència, el motor de 3.855 cm3 del Ferrari Portofino M, pertany a la premiada família de motors turbo V8 cilindres mereixedora per votació del guardó «International Engine of the Year» durant quatre anys consecutius. El motor s’ha optimitzat per deslligar els seus 620 CV a 7.500 rpm, vint cavalls més que el del Ferrari Portofino. La caixa de canvis de vuit velocitats, ha estat completament redissenyada pel que fa a la transmissió anterior de set velocitats, i per primera vegada està disponible a un Ferrari convertible. Aquesta caixa es basa en una arquitectura de doble embragatge en bany d’oli les dimensions del totals del qual s’han reduït un 20%, mentre que el par transmès ha augmentat un 35%.

Des del punt de vista de la dinàmica del vehicle, la major innovació del cotxe és, sens dubte, la introducció del manettino de cinc posicions, una novetat única en un spider GT del Cavallino Rampante. L’objectiu era ampliar les ja excel·lents prestacions de conducció i tracció del Ferrari Portofino, afegint la manera “Race”, la posició, es recolza en el sistema Ferrari Dynamic Enhancer, que té per missió principal maximitzar el plaer de conducció i la diversió al volant .

La notable evolució tecnològica també es reflecteix i destaca visualment al renovat disseny de la part davantera del cotxe, en concret els para-xocs, més esportius i agressius. Tant el seu interior com exterior fan gala d’un sentit harmònic tant en la seva expressió com en la seva intenció, amb formes que de vegades són més nítides i altres més suaus i fluides.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Honda Jazz E-HEV 2020, pas de gegant

Honda Jazz E-HEV 2020, pas de gegant

Aquest és el nou Honda Jazz e-HEV, la quarta generació del compacte model de la

Posterior
Afectacions circulatòries, diumenge 27 de setembre

Afectacions circulatòries, diumenge 27 de setembre

Aquest diumenge 27 de setembre, amb motiu d’una prova esportiva i un rodatge,

També et pot interessar
Total
0
Share