1. Home
  2. Actualitat
  3. 2a Trobada de Vehicles Clàssics a St. Joan de Palamós
2a Trobada de Vehicles Clàssics a St. Joan de Palamós

2a Trobada de Vehicles Clàssics a St. Joan de Palamós

0
0

El passat diumenge dia 6 d’agost de 2017, dins el programa d’actes de la Festa Major de Sant Joan, prop de 150 vehicles es van aplegar en la 2ª Trobada de Vehicles Clàssics.

Els participants, tot i la fina pluja que obrí la jornada, començaren a omplir la Plaça de Mossèn Gumersind a primera hora del matí. Ciclomotors, motocicletes, cotxes, furgonetes i, fins i tot, un carro i un tractor, ompliren de gom a gom la plaça i el carrer adjacent. A Sant Joan hi desfilaren vehicles emblemàtics del segle passat, el més antic dels quals va ser un Citroën 5HP Torpédo de l’any 1923. El color groc amb què es comercialitzaren les primeres unitats van popularitzar-lo amb el sobrenom de petite citron. Aquesta “petita llimona”, amb una producció superior a 80.000 unitats, fou un èxit de ventes del fabricant francès entre 1922 i 1926.

A la plaça també es va poder veure, entre molts d’altres, un Rosengart de 1936, un Citroën Stromberg de 1951, un Biscúter 100 de fabricació catalana i nombrosos exemplars del mític SEAT 600. En la categoria de dues rodes, una Chang-Jiang CJ750 de 1945 amb sidecar fou la més veterana. L’acompanyaren una Lube 150 de 1955, una OSSA de 1959, una Montesa Impala de 1962 i diverses Vespa, Bultaco, Rovena i, fins i tot, les simpàtiques Vespino i Mobylette.

motos

L’Associcació de Veïns de Sant Joan, entitat organitzadora de l’acte, va preveure esmorzar per a tots els participants. Asseguts al “menjador” improvisat a l’Era de Can Fesol, conductors i acompanyants comentaven les característiques dels seus vehicles mentre a la barbacoa s’anaven servint els entrepans de botifarra.

Cap a migdia, de forma espontània, la comitiva de clàssics començà a desfilar. Sortint de la plaça pel Camí Vell de la Fosca, els vehicles es dirigiren cap al nucli urbà de Palamós, pel Vial del Port. Al seu pas pel centre de la Vila, els clàssics captivaren la mirada dels turistes que en aquesta època visiten la localitat. Càmeres fotogràfiques i telèfons mòbils immortalitzaren el comiat d’aquesta especial Trobada a Sant Joan de Palamós.

L’augment del nombre de participants i la satisfacció dels visitants, augura un futur prometedor a una Trobada que, tot i haver celebrat només dues edicions, ja ha esdevingut un referent dins el món dels Vehicles Clàssics de les comarques de Girona.

palamos

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *