1. Home
  2. Actualitat
  3. 40 anys de Presidents italians en un Maserati Quattroporte
40 anys de Presidents italians en un Maserati Quattroporte

40 anys de Presidents italians en un Maserati Quattroporte

0
0

Un dels primers Maserati Quattroporte que van portar els Presidents ItaliansFa 40 anys que els Presidents Italians utilitzen un Maserati Quattroporte com a cotxe oficial.

El 14 de desembre de 1979 la tercera generació del Maserati Quattroporte, en versions amb canvi automàtic i manual, va ser presentat a President de la República Italiana Sandro Pertini.

La tercera generació del Maserati Quattroporte, dissenyat per Giorgetto Giugiaro, va ser el primer vehicle completament nou dissenyat durant el període de la gestió de Tomaso (1976-1993) i estava inspirat en les línies de la primera versió del Quattroporte de l’any 1963, si bé amb línies menys esportives i més formals.

Interiors refinats per als presidents italians

El Quattroporte de tercera generació es caracteritzava per interiors luxosos i refinats. Adoptava el motor V8 disponibles en les variants 4.2 L de 255 CV i 4.9 L de 280 CV. La velocitat màxima era de 220 km / h.

El 1986 es va presentar la versió ‘Royale‘: es tractava d’un ‘restyling’ amb interiors millorats, amb seients en pell suau i un ampli ús de la fusta en el quadre de comandament i els panells de les portes. Una particularitat era el radi telèfon situat en el buit del portaobjectes entre els seients davanters i la tauleta plegable retràctil a les portes del darrere. El Quattroporte Royale anava dotat de el potent motor V8 de 4.9 L de 300 CV.

Un Quattroporte blindat

El 1982 la Secretaria General de la Presidència de la República italiana va sol·licitar a Maserati la realització d’un Quattroporte blindat per al President de la República.

El 1983 la Casa de Mòdena va lliurar un Quattroporte color ‘Dark Aquamarine’ amb interiors en vellut beix a President Sandro Pertini, qui el va utilitzar habitualment per als seus compromisos institucionals.

Una de les peculiaritats de el vehicle era la presència d’un cendrer amb un suport per a una pipa situat al centre dels seients del darrere: la petició venia directament del President.

L’habitacle del vehicle estava completament blindat i a prova de bales, amb làmines de manganès d’alta resistència. També els vidres estaven blindats. El sostre era practicable sobre els seients del darrere per permetre viatjar al President dret i poder saludar la multitud.

Encara avui és vehicle oficial

Encara en l’actualitat el Quattroporte és el vehicle oficial de la Presidència de la República.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *