1. Home
  2. Actualitat
  3. Així són els robots que instal·len el ‘lettering’ als cotxes Seat
Així són els robots que instal·len el ‘lettering’ als cotxes Seat

Així són els robots que instal·len el ‘lettering’ als cotxes Seat

0
0

La planta de Martorell de Seat ha instal·lat amb èxit dos `cobots` que col·loquen el ‘lettering’ als models Ibiza i Arona al seu pas per la línia de muntatge

Aquests robots treballen a la part inicial de la cadena de muntatge i són els encarregats de posar a la porta dels cotxes els noms dels Seat Ibiza i Arona al seu pas per la línia, sense aturar el procés i compartint espai amb els operaris.

Capaç de tenir diferents tipus de lletra

Tots dos robots estan dotats d’una mà dissenyada per agafar els diferents tipus de lletres mitjançant succió per ventoses, retirar el paper del darrere protector, adherir-les al cotxe aplicant la força exigida, treure el protector davanter i llençar-lo a un contenidor per al seu reciclatge.

A més, compten amb un sistema de visió artificial que fan servir en diverses ocasions en aquest procés per realitzar un ajust fi de la posició amb què s’absorbeixen desviacions. Tot això mentre el vehicle avança per la línia de muntatge. Gràcies a aquesta novetat, l’operació es realitza automàticament i en moviment, sense necessitat de treballar a tacte aturat.

Adaptats a la velocitat de la línia

La instal·lació està equipada amb un ‘encoder’ o dispositiu de control que li permet adaptar-se a qualsevol canvi de velocitat de la línia, amb la complexitat que això suposa des del punt de vista de programació.

I tot plegat sense necessitat d’haver tancat algun que separi els robots de les persones que treballen a la zona. Compartir el mateix espai de treball és el factor diferencial dels robots col·laboratius enfront dels industrials, entre d’altres, com una menor velocitat de moviment o la seva capacitat de reaccionar al contacte, per garantir en tot moment la seguretat de les persones que treballen al costat de ells.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *