Aldeguer marxa a l’aturada d’estiu amb les millors sensacions

Jake Dixon i Ai Ogura han tancat el podi en una cursa emocionant a Sachsenring
Aldeguer a Sachsenring. MOTOGP
Roger Amores, periodista i redactor de El Motor de Girona.

El top-3 ha mantingut les tres primeres places, amb Jake Dixon superant al poleman Celestino VIetti i Fermín Aldeguer tercer. Pocs revolts més tard, Vietti ha recuperat la posició de privilegi. Ai Ogura, Alonso López i Sergio García són setè, vuitè i novè, i Joe Roberts onzè. Tony Arbolino s’ha situat quart.

En la tercera volta, Arbolino ha superat a Dixon i Aldeguer i és segon; el murcià també és per davant del britànic. S’està trencant una mica el grup capdavanter, amb els sis primers amb mig segon de marge. Senna Agius, cinquè, i Manu González, sisè, tanquen el grup. Al final del gir, Aldeguer supera a Arbolino, i va per Vietti.

En els dos últims revolts de la quarta volta, Aldeguer i Arbolino superen a Vietti i tenim un canvi de líder. En el primer sector del següent gir, Agius també avança a Vietti, però l’italià li retorna de seguida. Aldeguer i Arbolino augmenten el ritme i són tres dècimes per davant de Vietti. A veure si poden escapar-se.

Volta 8, els dos primers no han obtingut el resultat que volien i tornen a agrupar-se. Arbolino supera a Aldeguer, i aquest perd distància amb el líder. Amb pocs revolts la recupera. En el primer revolt de la volta 10, Aldeguer li llança la moto a Arbolino i reprèn el lideratge. Li ha costat tancar la traçada, anant lleugerament llarg, però finalment l’ha tancat bé. Sergio García i Ogura ja són sisè i setè.

Volta tretze, en la frenada del revolt 12, després de la baixada, Arbolino i Vietti es posen en paral·lel amb Aldeguer i tots dos superen al murcià, amb Arbolino primer. Quasi es cola Dixon també, però el pilot espanyol ha tancat la porta. El grup capdavanter ha rebaixat el ritme i han fet que s’ajuntin els vuit primers.

Un gir més tard, Aldeguer es torna a situar segon, i intenten escapar-se amb Arbolino. Tornen a posar mig segon de terreny. El de la Ñora derrapa una mica, així que potser comença a tenir problemes de desgast. No obstant això, ha preparat molt bé la sortida del revolt previ a la baixada i en el següent, en la frenada, ha recuperat el lideratge.

A vuit voltes pel final, Arbolino té un ensurt i deixa a Aldeguer sol contra el perill. Té 1,2 segons amb Vietti, i haurà de gestionar aquest marge els girs que queden. El pilot de KTM sembla que està fent una mica de tap, i Fermín aprofita per augmentar el seu rèdit a 1,8 segons. En el primer revolt a 6 voltes pel final, Dixon se situa segon, i vol ser l’alternativa en aquesta caça al primer.

A 5 voltes pel final, els de l’equip MT Helmets, els dos primers classificats en la general, es comencen a moure, amb Ogura quart i García cinquè. Aldeguer continua amb un ritme imparable, i ja té 2,3 segons. Si no comet cap error, guanyarà sense cap complicació. A 3 voltes pel final, Ogura comença una batalla amb VIetti per la tercera plaça. Diogo Moreira és per davant de García i també està enganxat a Ogura en la lluita pel podi.

A dues voltes pel final, Moreira li tira la moto a Ogura, i quasi es toquen. El brasiler va pel podi, però Ogura també hi és.

En l’última volta, Moreira s’intenta colar per l’interior a Vietti, però no ha consolidat el moviment perquè no hi havia espai. Ogura ho aprofita i entra ell per dins; és quart. Cap dels tres es guarda res, i encadenen els revolts d’esquerres al màxim. Després de la baixada, Ogura supera a Vietti, però arriben molt junts a l’últim revolt. L’italià surt amb poca tracció, i no només és superat pel japonès, sinó també per Moreira. Aldeguer guanya sense rival, Dixon obté una molt meritòria segona plaça i Ogura travessa la línia tercer. Moreira és quart, Vietti cinquè, Somkiat Chantra sisè i Sergio García setè.

Text: Roger Amores / Foto: MotoGP

Total
0
Shares
Anterior
Alonso no té rival a Sachsenring i ja és líder per 58 punts

Alonso no té rival a Sachsenring i ja és líder per 58 punts

Taiyo Furusato i Iván Ortolá han acompanyat al colombià al podi

Posterior
Els germans Márquez fan història en la quarta victòria consecutiva de Bagnaia

Els germans Márquez fan història en la quarta victòria consecutiva de Bagnaia

Jorge Martín cau mentre liderava a dues voltes pel final

També et pot interessar
Total
0
Share