1. Home
  2. Actualitat
  3. Alerta davant un fals correu electrònic de la DGT
Alerta davant un fals correu electrònic de la DGT

Alerta davant un fals correu electrònic de la DGT

0
0
El fals correu de la DGT
El fals correu de la DGT

El Ministeri de l’Interior espanyol està investigant una estafa que utilitza un fals correu electrònic de la DGT per cobrar una falsa multa de radar. Es tracta d’un delicte informàtic conegut com ‘pishing‘ cada vegada més utilitzat pels delinqüents. Sense anar més lluny l’any passat es van produir a l’Estat Espanyol més de 66.000 delictes d’aquest tipus, un 57% més que fa quatre anys.

El funcionament de l’engany és molt simple. L’usuari rep un correu electrònic que sembla de la DGT en què se l’informa que té una multa de radar i que ha d’entrar en un ‘link’ on podrà veure la suposada fotografia. Quan es prem l’enllaç s’instal·la un virus a l’ordinador, tauleta o telèfon mòbil. Aquest virus segresta l’aparell i envia informació als delinqüents com contrasenyes o números de targeta de crèdit.

Els experts recomanen desconfiar quan arriba un correu electrònic d’aquestes característiques i no entrar a l’enllaç de bones a primeres. Cal pensar si és estrany que un organisme com la DGT comuniqui multes per correu electrònic i analitzar la seva url. Un enllaç segur comença per https: // i conté el domini oficial de l’organisme. En canvi, en el cas del fals ‘mail’ de la DGT comença per http i el correu electrònic des del qual s’envia és multasdgt@gmail.com.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *