1. Home
  2. Actualitat
  3. Andorra aposta pel vehicle elèctric
Andorra aposta pel vehicle elèctric

Andorra aposta pel vehicle elèctric

0
0

El Govern d’Andorra ha decidit apostar pel vehicle elèctric i per això invertirà 3 milions d’euros per incrementar el parc mòbil elèctric fins a les 500 unitats en tres anys. Les subvencions del govern del país dels Pirineus poden arribar als 11.000 euros per vehicle.

El Ministre d'Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Jordi Alcobé (Foto: Govern d'Andorra)
El Ministre d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Jordi Alcobé (Foto: Govern d’Andorra)

Segons informa l’Agència de Notícies Andorrana (ANA) En el cas de les ajudes al desballestament es destinaran ajudes per valor de 250.000 euros quan s’adquireixi un vehicle nou eficient o elèctric si l’antic té almenys 15 anys d’antiguitat. També es destinaran 750.000 euros anuals per la compra directa de vehicles elèctrics.

El Ministre d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha afirmat a l’agència estatal que l’objectiu és posicionar Andorra com un país líder en mobilitat elèctrica. Per ajudar en aquest sentit, a més de les subvencions, el govern instal·larà fins a 11 nous punts de recàrrega gratuïta de vehicles elèctriques, i donarà facilitats als cotxes sostenibles com deixar-los circular pel carril bus o pel Túnel d’Envalira de forma gratuïta.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *