1. Home
  2. Actualitat
  3. Aprenents de Seat desenvolupen un premiat kart elèctric
Aprenents de Seat desenvolupen un premiat kart elèctric

Aprenents de Seat desenvolupen un premiat kart elèctric

0
0
Foto: Seat
Foto: Seat

Un equip d’alumnes de l’Escola d’Aprenents de Seat ha dissenyat, construït i desenvolupat, un kart elèctric pel qual han rebut recentment el premi en categoria ‘Indústria’ a alumnes de Grau Mitjà que lliura FP Emprèn, organisme que premia escoles de formació professional de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El premi en la categoria ‘Indústria‘ reconeix la realització tutoritzada per part d’aprenents de Grau Mitjà, d’un kart elèctric. L’alumnat és de segon curs, del cicle formatiu de Mecanitzat i el de Manteniment Electromecànic. El guardó premia, segons l’organització, al millor projecte que aporta qualitat i millores en el sector industrial en base a la coherència, viabilitat, consistència i valor afegit.

El projecte ha estat liderat per tres alumnes, però s’ha tractat d’un treball col·laboratiu en el qual altres estudiants han fabricat, a la cèl·lula productiva de Seat, peces que prèviament els seus companys havien dissenyat pel kart. Durant tot el procés han estat tutoritzats per professors de l’Escola, que els han donat suport supervisant les solucions tecnològiques que els alumnes implantaven.

El futur de la competició és elèctric

A l’Escola d’Aprenents estudien des del primer curs la tecnologia que serà el futur de l’automoció, raó que va motivar a aquests aprenents a desenvolupar un vehicle impulsat per energies alternatives.

Abans de llançar el kart elèctric a la pista de Montmeló, per participar a la Kart Academy, els alumnes van tenir l’oportunitat de completar les proves a la seva posada en funcionament, en un espai que la companyia va habilitar a les instal·lacions de Seat Barcelona.

La Kart Academy és una competició entre equips d’estudiants d’instituts i escoles de formació en automoció de Catalunya. L’objectiu és dissenyar, construir i competir amb un kart desenvolupat pels propis estudiants, que han de treballar junts per ajustar-se al reglament i ser capaços de generar el suport financer per a la seva construcció.

Segons en la Kart Academy

Amb aquest kart, l’equip ha acabat en la segona posició en la competició de la Kart Academy. Té unes dimensions de 1,74m de llarg i 1,36 d’ample, i és impulsat per un motor de 5,5kw i carrega una bateria de 48V.

La competició, que va constar de quatre proves: frenada, acceleració, resistència i eslàlom, va comptar amb la participació d’una desena d’escoles de formació en el món de l’automoció.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *