1. Home
  2. Actualitat
  3. Arriba Setmana Santa i puja la gasolina… però no tant com l’any passat
Arriba Setmana Santa i puja la gasolina… però no tant com l’any passat

Arriba Setmana Santa i puja la gasolina… però no tant com l’any passat

0
0

Un clàssic dels dies de festa. Arriben i puja la gasolina. Però aquest any ‘estem de sort’ ja que no puja tant com l’any passat. El litre de combustible sortirà un 1% més car que la setmana passada però entre un 10 i un 15% més barat que l’any passat.

Foto: Diego Delso / Wikimedia Commons
Foto: Diego Delso / Wikimedia Commons

Segons publica El Periódico la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) s’ha queixat en reiterades ocasions del que es coneix com l’efecte coet-efecte ploma. Pujades ràpides de preu i baixades molt lentes.

Diferències en el preu de la gasolina

En tot cas cal mirar bé on es reposa combustible ja que les diferències entre estacions de servei són importants. De les més de 10.000 estacions de servei que envien dades al ministeri, al voltant del 54% venen el litre de gasoil per sota de l’euro. Pel que fa a la gasolina, el percentatge amb prou feines és del 5%.

Segons aquestes dades les gasolineres més barates són les anomenades low cost, aquelles que no tenen personal i que tot funciona automàticament. Generalment són aquelles lligades a un supermercat.

El preu més elevat a què ha arribat el combustible a Espanya va ser el 2012, amb 1,478 euros el litre de gasolina i 1,388 el litre de gasoil.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *