1. Home
  2. Actualitat
  3. Audi i Umicore desenvolupen un sistema de reciclatge de bateries de cicle tancat
Audi i Umicore desenvolupen un sistema de reciclatge de bateries de cicle tancat

Audi i Umicore desenvolupen un sistema de reciclatge de bateries de cicle tancat

0
0
Foto: Audi
Foto: Audi

Audi i Umicore han completat amb èxit la primera fase de la seva cooperació estratègica per al reciclatge de bateries. Els dos socis estan desenvolupant un circuit tancat perquè els components d’alt voltatge puguin utilitzar-se una vegada i una altra. S’espera que els materials particularment valuosos puguin estar disponibles en un banc de matèries primeres.

Ja abans fins i tot de l’inici de la col·laboració amb Umicore, al juny de 2018, Audi havia analitzat les bateries de l’A3 e-tron híbrid endollable, per a definir les possibles formes de reciclatge. Juntament amb els experts en tecnologia de materials, el fabricant d’automòbils va determinar les possibles taxes de reciclatge per als diferents components de la bateria, com el cobalt, el níquel i el coure. El resultat de l’anàlisi en les proves de laboratori: més del 95 per cent d’aquests elements poden ser recuperats i reutilitzats.

Desenvolupament de conceptes específics de reciclatge

Ara, els dos socis estan desenvolupant conceptes específics de reciclatge, amb el focus posat en l’anomenat cicle tancat. Aquí, els elements més valuosos de les bateries es converteixen en nous productes al final del seu cicle de vida, pel que poden tornar a utilitzar-se de nou. La companyia amb seu a Ingolstadt està aplicant ara aquest enfocament a les bateries d’alt voltatge del seu nou vehicle elèctric, l’Audi i-tron.

L’objectiu és obtenir informació sobre el grau de puresa dels materials recuperats, les seves taxes de reciclatge i la viabilitat econòmica de conceptes com el d’un banc de materials. Els objectius són assegurar el subministrament i aconseguir cicles de lliurament més curts.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *