1. Home
  2. Actualitat
  3. Audi inicia la comercialització del nou A8.
Audi inicia la comercialització del nou A8.

Audi inicia la comercialització del nou A8.

0
0

Audi inicia la comercialització del seu model estrella, el nou Audi A8, que es perfecciona amb un disseny més dinàmic, motors més eficients, més equipament de sèrie i opcional, i nous sistemes d’assistència a la conducció. La gamma Audi A8 ofereix dues versions de carrosseria -A8 i A8 L- i quatre motors, tots ells amb tracció integral Quattro i canvi Tiptrònic de 8 velocitats. El preus, des dels 85.320 euros de l’A8 3.0 TDI clean diesel quattro. Més endavant s’afegiran l’Audi S8 i les versions A8 hybrid i A8 W12 quattro.

Audi A8 4.0 TFSI quattro cylinder on demand

Amb un nou disseny exterior més dinàmic, el nou Audi A8 manté la seva construcció lleugera en alumini segons el principi Audi Space Frame -el pes en buit de l’A8 3.0 TFSI quattro, de només 1.830 kg, és un rècord en la seva categoria- i unes dimensions pràcticament invariades, de 5,13 metres de longitud per 1,95 d’amplada i 1,46 d’altura. La distància entre eixos és de 2,99 metres i la versió A8 L augmenta 13 centímetres tant la longitud de la carrosseria com de la batalla.

La nova gamma Audi A8 proposa dos motors de gasolina i dos dièsel perfeccionats per millorar les prestacions i al mateix temps reduir el consum fins a un 10%, complint l’exigent normativa d’emissions Euro 6. Els quatre motors es combinen amb la tracció Quattro i el canvi Tiptrònic de 8 velocitats, i tots ells estan disponibles amb les dos variants de carrosseria, A8 i A8 L. L’oferta s’inicia amb el V6 3.0 TDI clean dièsel de 258 CV, el motor més eficient de la gamma, amb un consum mitjà de només 5,9l /100 km, equivalent a unes emissions de CO2 de tan sols 155 g/km. El segueixen per potència el V6 3.0 TFSI sobrealimentat, que arriba als 310 CV, i l’A8 4.2 TDI clean dièsel, que augmenta la seva potència fins els 385 CV. De moment ocupa el primer lloc de la gamma l’A8 4.0 TFSI quattro, amb el motor V8 amb doble compressor i tecnologia de desconnexió de cilindres Audi cylinder on demand (COD) per reduir el consum, que ofereix una potència màxima de 435 CV.

A partir del mes de gener s’aniran completant progressivament la gamma amb tres noves versions. La primera serà la més dinàmica i esportiva, amb el motor V8 4.0 TFSI de 520 CV. Seguiran l’Audi A8 hybrid amb 245 CV i un consum mitjà de només 6,3 l/100 km -emissions de CO2 de 147 g/km- i completarà la gamma l’Audi A8 W12 quattro, amb el compacte motor de 12 cilindres en W i 6,3 litres equipat igual que el V8 4.0 TFSI amb la tecnologia Audi cylinder on demand, i amb una potència de 500 CV.

Audi ha millorat l’equipament de sèrie del nou Audi A8 incloent elements com la tapisseria de cuir Valcona, els seients davanters calefactables, el tancament pneumàtic de les portes o el sistema de desconnexió de l’airbag de l’acompanyant. Entre les opcions principals la marca dels quatre anells ofereix per primera vegada els llums amb tecnologia matrix LED, que s’estrenen en el nou Audi A8, una nova referència a l’hora d’aconseguir sempre la màxima il·luminació de la carretera. També  hi ha la projecció d’informació pel conductor  al parabrisa, per evitar desviar la vista de la carretera, i el sistema de visió nocturna amplia la seva capacitat d’avís de perill al conductor, no només d’atropellament de vianants, sinó animals de certa mida.

Altres opcions disponibles pel nou Audi A8 són la direcció dinàmica, una configuració més esportiva per la suspensió pneumàtica; noves llandes de 20 polsades amb una nova construcció ultralleugera o els discs de fre carbono-ceràmics pels A8 amb motor V8 i per l’A8 L W12 quattro. Entre els sistemes d’assistència a la conducció, l’Audi A8 pot contar amb el control de creuer adaptatiu amb funció stop & go ara associat a una versió ampliada del sistema de seguretat estàndard Audi pre sense basic.

Una altra novetat afecta al sistema d’ajuda pel manteniment de la trajectòria Audi active lane assist, que realitza petites correccions a la direcció quan és necessari. En el sistema d’ajuda a l’aparcament Audi park assist, dotat de càmera d’entorn, el conductor no s’ha d’encarregar del volant, que es mou de forma automàtica durant tota la maniobra d’estacionament. El sistema Audi connect permet als passatgers de l’Audi A8 connectar-se a Internet, mitjançant un punt d’accés WLAN, i ofereix al conductor serveis en línia a mida, com informació del trànsit en temps real, Google Earth o Google Street View entre altres.

 

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *