1. Home
  2. Actualitat
  3. Autoliv i Volvo creen una empresa de software de cotxes autònoms
Autoliv i Volvo creen una empresa de software de cotxes autònoms

Autoliv i Volvo creen una empresa de software de cotxes autònoms

0
0

Volvo i Autoliv han arribat a un acord per crear una nova empresa dedicada al desenvolupament de solucions de programari per als cotxes autònoms. El pacte suposa la col·laboració de dues empreses que presumeixen de ser líders en els seus respectius sectors, el de l’automoció i el dels sistemes de seguretat per a vehicles.

Jan Carlson i Hakan Samuelsson representants de Autoliv i Volvo
Jan Carlson i Hakan Samuelsson representants de Autoliv i Volvo

La nova empresa tindrà la seva seu a Göteborg, Suècia, i comptarà en principi amb uns 200 treballadors procedents de les dues companyies, que a mitjà termini passaran a ser més de 600. Es preveu que l’empresa iniciï la seva activitat a principis de 2017.

La nova empresa, que encara no té nom, desenvoluparà sistemes avançats d’ajuda al conductor (ADAS) i sistemes de conducció autònoma que s’utilitzaran en vehicles Volvo i que Autoliv vendrà en exclusiva a fabricants de vehicles a tot el món. Els ingressos es repartiran entre les dues companyies.

Els primers productes, el 2019

Tant Autoliv com Volvo Cars concediran les llicències i la propietat intel·lectual dels seus sistemes ADAS a l’empresa conjunta. Partint d’aquesta base, l’empresa desenvoluparà noves tecnologies ADAS i sistemes de conducció autònoma. Es preveu que els primers productes ADAS estiguin disponibles per a la venda en 2019 i les tecnologies de conducció autònoma en 2021.

Autoliv serà el canal exclusiu de subministrament i distribució de tots els productes de la nova empresa a tercers, excepte per Volvo Cars, que els obtindrà directament de la nova companyia. La direcció de l’empresa estarà formada per representants de Autoliv i de Volvo Cars.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *