1. Home
  2. Actualitat
  3. Autopistas habilitarà una segona via RondaGI
Autopistas habilitarà una segona via RondaGI

Autopistas habilitarà una segona via RondaGI

0
0
Foto: Aniol Resclosa / Comunica
Foto: Aniol Resclosa / Comunica

Autopistas habilitarà una segona via RondaGI a l’accés a Girona Sud per l’AP-7 vist que el 10% dels usuaris ja utilitzen aquest dispositiu. La forta demanda que hi ha hagut ha fet que l’empresa ja prepari una nova remesa d’adhesius que permeten fer el tram gratuït entre Fornells i Vilademuls sense necessitat d’aturar-se com si d’un Via-T es tractés.

La distribució del RondaGi a peu de peatge fa que els conductors s’hi aturin per recollir-lo i ser informats sobre el dispositiu, i això fa que es produeixin cues. Aquesta situació ha de millorar un cop finalitzi el període de distribució, quan s’exhaureixin els 200.000 adhesius que s’han produït. Precisament l’objectiu de la posada en marxa de RondaGi és millorar la mobilitat a la circumval·lació de Girona, i fer més còmode i fluid el pas dels gironins per l’autopista.

Nova remesa de dispostitius

També, vista la demanda per part dels usuaris, el proper mes d’abril es distribuirà una nova remesa de dispositius RondaGI a través dels peatges de Girona Nord i Girona Sud; dels ajuntaments de Girona, Salt, Vilademuls, Fornells de la Selva, Vilablareix, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Cervià de Ter i Aiguaviva; i del Consell Comarcal del Gironès. Hi ha hagut alguns adhesius que han sortit defectuosos, que ja s’estan reemplaçant per nous dispositius a través de les vies de distribució esmentades.

RondaGI és un dispositiu adhesiu que s’enganxa a l’interior del vidre davanter, just darrere del mirall retrovisor i, quan una antena el detecta, s’obre la barrera permetent el pas. Els usuaris disposen d’una via identificada amb la senyal de RondaGI. Els conductors que disposin de VIA-T no necessiten aquest dispositiu, ja que continuaran circulant pel carril habilitat pel VIA-T.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *