Balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes fins al 31 de març

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest 2021, fins al 31 de març, han mort 18 persones en 18 accidents de trànsit a les carreteres catalanes. Durant el mateix període de l’any passat van perdre la vida 27 persones en zona interurbana, el que suposa una reducció del 33%. Pel que fa als sinistres mortals, la reducció respecte al 2020 és del 18%, atès que n’hi va haver 22. Convé destacar, que aquesta reducció de la sinistralitat s’ha de situar en un context de disminució de la mobilitat a causa de les restriccions establertes per frenar la transmissió de la COVID-19.

De les 18 víctimes mortals registrades en aquests tres primers mesos de l’any, 14 pertanyen a col·lectius vulnerables: 9 motoristes, 3 vianants i 2 ciclistes. En els tres grups es produeix un augment de les víctimes respecte l’any passat, especialment en el cas dels motoristes, que aglutinen la meitat dels morts d’enguany i sumen 5 víctimes més que en el mateix període del 2020, amb 4 motoristes morts. A més, en la sinistralitat dels motoristes canvia també la tendència d’accidents amb la moto sola (sortida de via, caiguda o xoc amb obstacle): enguany, en 6 dels 9 accidents mortals el sinistre ha estat amb un altre vehicle implicat.

Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat a aquests col·lectius, així com respecte i col·laboració a la resta d’usuaris per reduir les víctimes a les carreteres. A més, amb l’arribada del bon temps, època en que incrementa la sinistralitat, l’SCT apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària per reduir la sinistralitat d’aquests col·lectius.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
L’edat mitjana del parc automobilístic a Catalunya es situa en els 12,1 anys

L’edat mitjana del parc automobilístic a Catalunya es situa en els 12,1 anys

La mitjana d’edat dels cotxes que circulen per Espanya s’ha situat

Posterior
Casa Seat oferirà roses il·lustrades i audiollibres pel dia de Sant Jordi

Casa Seat oferirà roses il·lustrades i audiollibres pel dia de Sant Jordi

CASA SEAT desitja que els ciutadans puguin celebrar el dia de Sant Jordi sigui

També et pot interessar
Total
0
Share