1. Home
  2. Actualitat
  3. Begur compte amb 12 pàrquings a l’entorn del nucli urbà
Begur compte amb 12 pàrquings a l’entorn del nucli urbà

Begur compte amb 12 pàrquings a l’entorn del nucli urbà

0
0
Mapa dels aparcaments de Begur
Mapa dels aparcaments de Begur

L’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Begur ha editat un díptic amb tots els aparcaments que hi ha prop del nucli urbà i els horaris del bus a les platges. En total, a l’entorn del poble, hi ha 12 espais d’aparcament amb unes 2.000 places, la majoria de les quals són gratuïtes.

L’objectiu de la iniciativa municipal és triple: per un costat, informar dels aparcaments, amb els seus preus i distàncies del nucli; per l’altre, el fet que la gent utilitzi el bus per anar a les platges, i finalment, acabar amb la idea de què a Begur no hi ha aparcament. “Volem trencar el tòpic de què no hi ha aparcament i que la gent pot anar a les nostres cales sense col·lapses viaris”, ha assenyalat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat, que ha recordat que s’està treballant per ampliar el nombre de pàrquings.

Aparcaments a 2 minuts del centre

Els aparcaments més propers al nucli, a només 2 minuts del centre, són el cobert de l’Onze de Setembre i el de la plaça Indians, a sobre mateix. Ambdós són de pagament, com també ho són els del Sot d’en Ferrer i de la Font de Baix, que es troben entre 4 i 6 minuts del centre. En aquests dos, es pot aparcar gratuïtament si es paga l’impost de vehicles al municipi. A més, si es de fora es pot adquirir un abonament de temporada. I a sobre el del Sot d’en Ferrer es troba el del Camí del Mar, que és gratuït. I gratuït és també el que hi ha a l’entorn del Pavelló, que es troba també a 6 minuts del centre.

Aquests serien els aparcaments més cèntrics. Seguidament hi ha una altra sèrie d’aparcaments, una mica més allunyats, entre 8 i 15 minuts, amb força capacitat. Aquests són, entrant per Regencós: Camp de Futbol, la Vinya de l’Artiga, l’Arbreda, Cruïlla de Sa Riera, Mas Gispert i Mas d’en Pinc. En aquest cas, tots són gratuïts, a excepció de la Vinya de l’Artiga i el de la Cruïlla de Sa Riera, que té un preu únic de 3 euros al dia, si bé són gratuïts si es paga l’impost de vehicles al municipi o s’aconsegueix un abonament de temporada.

Autobús públic per anar a les platges

Paral·lelament, el díptic es complementa amb els horaris del bus a les platges, que cobreix tota la temporada estival fins a l’11 de setembre. La finalitat de l’horari del bus no és altra que la gent deixi el cotxe en un dels 12 aparcaments del nucli i agafi el servei públic per accedir a les platges del municipi amb tranquil·litat i evitant col·lapses circulatoris. El bus cobreix el servei d’accés a les platges de Sa Riera, Fornells-Aiguablava i Sa Tuna des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, sense interrupció.

El servei, amb sortida de la plaça Forgas, manté els preus d’anys anteriors, 1 euro per a les persones adultes i mig euro per als majors de 65 anys i joves de 5 a 16 anys. Els infants menors de 5 anys no paguen. Hi ha la possibilitat d’aconseguir abonaments d’adults de més de 20 viatges, que es poden aconseguir a l’Oficina de Turisme, la qual cosa fa que el viatge surti a 70 cèntims d’euro. “Hem fet modificacions i millores per incentivar l’ús del Bus Platges entre els nostres vilatans i turistes. La intenció és que deixin el vehicle als pàrquings de Begur i baixin a la platja en bus, així d’aquesta manera s’intenta evitar el col·lapse dels pàrquings de les platges” ha manifestat Pibernat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *