1. Home
  2. Actualitat
  3. Begur, present a un raid solidari al Marroc
Begur, present a un raid solidari al Marroc

Begur, present a un raid solidari al Marroc

0
0

La begurenca Ivonne Navales ha participat, juntament amb el seu company i pilot Francisco Vélez, com a copilot en el Clio Raid Marrakech, que té la singularitat que és una prova de cotxes d’aquest model de Renault no professionals pel desert marroquí amb un component solidari.

Foto: Ajuntament de Begur
Francisco Vélez i Ivonne Navales (Foto: Ajuntament de Begur)

Navales i Vélez, que anaven en un Clio 1.4 de gasolina, van portar uns 90 quilos, entre material esportiu, escolar i d’higiene.

L’Ajuntament de ‪Begur‬ ha col·laborat amb la donació de material esportiu de la Fundació Esportiva Begur i, com a contrapartida, l’equip ha col·locat logotips del municipi al vehicle. “És la primera vegada que participo en un raid”, ha explicar Navales, que ha recordat que sempre volia conèixer el Marroc d’una altra manera, i més amb aquest aspecte solidari.

La prova, que s’ha celebrat del 18 al 27 de març, ha consistit en set etapes pel desert marroquí, dues de les quals són de l’antic París-Dakar, amb un recorregut final d’uns 2.000 quilòmetres. “Jo vaig fer d’hostessa en la presentació dels camions del París-Dakar que es feia abans a Barcelona”, ha recordat Navales.

Foto: Ajuntament de Begur
Entrega del material solidari (Foto: Ajuntament de Begur)

El raid, que organitza l’excorredor Chus Puras, destaca, sobretot, pel seu caire humanitari, ja que tots els participants, 47 en aquesta segona edició, havien de portar material divers per entregar, a mitja prova, en un poblat del municipi de Mersuga, format per persones de cultura bàmbara, que són descendents d’antics esclaus negres i que allà estan força marginats. En aquesta segona edició, es van entregar prop de dues tones de material divers.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *