1. Home
  2. Actualitat
  3. Blanes fa canvis en el sentit de la circulació de carrers de tres barris
Blanes fa canvis en el sentit de la circulació de carrers de tres barris

Blanes fa canvis en el sentit de la circulació de carrers de tres barris

0
0
Foto: Ajuntament de Blanes
Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha canviat la circulació de diversos carrers en tres barris de la ciutat amb motiu de l’obertura de carrers de la primera fase del Pla Parcial Costa Brava.

Durant els darrers dies s’han accelerat les feines de regulació, ordenació, senyalització ‘horitzontal i vertical i altres detalls logístics que calia afinar, després de la minuciosa planificació que ha calgut tenir en compte als barris de La Pedrera, Mas Enlaire i Mont-Ferran.

L’Avinguda Jaume I recupera el sentit circulatori de fa sis anys

Aquesta modificació afecta principalment quatre vials que donen accés al centre de la vila, així com als carrers adjacents: Avingudes Jaume I i Joan Carles I, Carrer Riera Alta i Rambla Joaquim Ruyra en el seu tram nord entre la Plaça Solidaritat i el Carrer Riera Alta. Al haver-se enllestit els treballs d’urbanització de la primera fase del Pla Parcial Costa Brava, la seva obertura significarà que els canvis previstos ja es facin efectius.

Els carrers d’entrada en la direcció de Lloret de Mar a Blanes seran per les avingudes Joan Carles I i Jaume I. Tots dos passaran a tenir un únic sentit circulatori fins la Plaça Solidaritat.

L’Avinguda Jaume I canviarà el seu sentit circulatori en tota la seva allargada: entre la Plaça de la Solidaritat i la Plaça de l’Escorxador. Això farà que Jaume I recuperi la direcció que havia tingut fins al 2012. Llavors es va haver de modificar a causa del tall de carrer que es va fer durant mesos a la Rambla Joaquim Ruyra per la ruptura del caixó de la riera, i el perill d’esfondrament d’un edifici. Això va requerir diversos treballs de rehabilitació i reparació, i calia poder treballar amb seguretat en tot el tram afectat.

Per la seva banda, el vial de sortida principal per aquest sector passarà a ser el tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra (Mas Enlaire-Riera Alta), amb un únic sentit de circulació de sortida que transcorrerà pel Pla Parcial Costa Brava. Aquest recorregut enllaçarà la Plaça Solidaritat fins la Carretera d’Accés a la Costa Brava-GI-682, passant pel Carrer Mas Palou i l’Avinguda del Parlament.

Accessos més ràpids d’entrada i sortida a la vila pel Pla Parcial Costa Brava

Fa pocs dies, ja es va procedir a l’obertura a la circulació de vehicles en el nou tram del carrer de l’Avinguda de la Pau i la Plaça Onze de Setembre (al bari de Mas Enlaire), que comuniquen amb la rotonda del Carrer Mas Palou i l’avinguda Parlament fins la Carretera d’Accés a la Costa Brava passant pel Pla Parcial

Aquesta setmana s’ha activat el canvi de sentit en la seva globalitat: Avda. Jaume I, Rambla Joaquim Ruyra Ruyra i C.Riera Alta. L’última fase, amb data pendent de concretar, serà la transformació de l’Avinguda Joan Carles I en un vial d’un sol sentit de circulació, així com l’obertura de la connexió amb el Carrer Mas Palou.

Quan finalment es posi en marxa la nova reordenació del trànsit de vehicles i bicicletes s’espera que veïns i visitants puguin entrar i sortir de Blanes d’una manera molt més senzilla, fluïda i directe a la zona nord-est. També es podran suprimir cruïlles i encreuaments perillosos, i la possibilitat d’introduir diverses millores, com per exemple l’habilitació de nous estacionaments per a turismes i motocicletes, nous trams de carril bici, i la re-estructuració d’alguna rotonda.

Modificació recorreguts Línies d’Autobús 1, 5 i 8

El canvi de circulació implica que s’hagin de modificar els itineraris de tres de les línies d’autobusos de Blanes: 1, 5 i 8. S’hauran de traslladar algunes parades per adaptar-se, si bé hi haurà una novetat afegida que s’espera que contribueixi a que el servei tingui millor qualitat. S’habilitarà un carril d’ús exclusiu per a autobusos i taxis que facilitarà l’increment de les freqüències de pas.

(Aquesta modificació afecta principalment quatre vials que donen accés al centre de la vila, així com als carrers adjacents: Avingudes Jaume I i Joan Carles I, Carrer Riera Alta i Rambla Joaquim Ruyra en el seu tram nord entre la Plaça Solidaritat i el Carrer Riera Alta.)

 

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *