1. Home
  2. Actualitat
  3. Blanes reestableix una línia de bus i canvia l’ordenança de taxis
Blanes reestableix una línia de bus i canvia l’ordenança de taxis

Blanes reestableix una línia de bus i canvia l’ordenança de taxis

0
0
Autobús públic de Blanes
Autobús públic de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha introduït dues novetats en matèria de mobilitat en el transport públic. Una d’elles ha estat l’aprovació de l’avantprojecte de modificació de l’Ordenança Municipal del Servei de Taxi, i l’altra la recuperació de la Línia 7 d’autobusos, que connecta Els Pins i El Port, d’extrem a extrem de la població.

A diferència d’anys anteriors, en què ja havia estat en marxa coincidint amb la temporada turística, ara la Línia 7 d’autobusos funcionarà durant tot l’any. El motiu per haver introduït aquest canvi són les nombroses sol·licituds rebudes al consistori per part de veïns d’Els Pins i S’Abanell, així com de la zona del Port. Sobretot gent gran que no disposava d’un transport públic per anar a l’ambulatori de La Plantera.

 

 

Un cop acabada la temporada alta estiuenca, l’Ajuntament té previst reunir-se amb representants de les associacions de veïns per fer un balanç respecte com ha estat funcionant. En aquesta trobada es valorarà la possibilitat de fer algun canvi en la freqüència de pas, o bé altres aspectes. Pel restabliment de la Línia 7, el consistori ha autoritzat una despesa màxima de prop de 80.000 €, si bé l’import que facturarà l’empresa de transport serà la diferència entre la despesa real i els ingressos obtinguts amb la venda de bitllets de bus.

Modernització de la Ordenança Municipal del Servei de Taxi

La sessió plenària d’aquest mes d’abril, celebrada dimecres passat, va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals l’avantprojecte de modificació de la Ordenança Municipal del Servei de Taxi amb l’objectiu d’actualitzar-la i modernitzar-la. La principal avantatge és que s’ha fet amb el consens de les dues associacions de taxistes que hi ha al municipi, havent arribat a un acord en relació als canvis introduïts.

Ara l’avantprojecte estarà sotmès a informació pública durant un termini de 30 dies per a la formulació de possibles al·legacions. En cas que no hi ha hagués cap reclamació, l’acord d’aprovació inicial esdevindrà definitiu i es publicarà tant al BOP de Girona com al DOGC de Catalunya.

Principals millores del Servei de Taxi

Entre els canvis que s’han introduït, destaca que tots els taxis podran tenir capacitat fins a 7 places per als vehicles no adaptats i fins a 9 places en vehicles adaptats (PMR), inclosa la persona que condueix. En aquest darrer sentit, els taxis adaptats (PMR) prestaran servei de forma prioritària a les persones amb discapacitat però, en el cas d’estar lliures, estaran en igualtat de condicions amb els altres taxis no adaptats per donar servei a qualsevol ciutadà.

Per la seva banda, els taxistes interessats en prestació del servei de taxi adaptat (PMRC) podran demanar el canvi. D’altra banda, a diferència del què passa actualment, quan les modificacions de la ordenança entrin en vigor tots els taxis estaran en una única ubicació, i no com fins ara, en què estan dividits uns i altres vehicles.

Respecte la prestació del servei, s’autoritzarà a què en determinats dies i temporades, amb caràcter excepcional i discrecional, els taxistes podran suprimir de manera voluntària el seu dia de descans per donar millor resposta a l’augment de serveis. Es tracta de dies d’especial rellevància, com per exemple durant el període comprès entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, així com les Festes Locals, les Festes de Nadal, o bé la Revetlla de Sant Joan, entre d’altres.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *