BMW C 400 GT: Urbanita amb molta personalitat

Al parlar de la BMW C 400 GT, ho fem d’un model d’aquells que busquen una gran infinitat d’usuaris. Capaç de moure`s per la ciutat amb molta agilitat i amb la potència necessària per sortir de la urb amb més empenta del que un s’imagina. Un scooter molt complet en tots els sentits.

I en aquest sentit, juga un paper fonamental l’actualització del motor, un monocilíndric de quatre temps i 350 cm³ (que la denominació comercial no et confongui), que lliura 34 CV de potència a 7.500 rpm i 35 Nm de parell màxim a 5.750 rpm. A més, després de l’actualització, ja compleix amb la normativa Euro 5.

Ara, el propulsor anuncia un consum de 3,5 l/100 km, emet menys i ofereix el parell 250 voltes abans, però també estrena nombroses modificacions tècniques i s’associa a un accelerador de tipus electrònic (o by wire). Tot això es resumeix en una millor resposta, més immediata.

Alguna cosa que es nota en ciutat, on continua sent un vehicle exemplar, però també fora d’ella, on permet viatjar en qualsevol escenari a la velocitat màxima estipulada per a la via (la seva màxima en fitxa és de 139 km/h). Això sí, tal vegada es troba a faltar una mica més de ‘espurna’ a l’hora de recuperar des de velocitats mitjanes.

En qualsevol cas, el C 400 GT es defensa bé en tots els escenaris i el motor resulta especialment poderós a l’hora de sortir des d’aturat (bé en ciutat) o en incorporar-se a vies ràpides.

I en general, sembla un model bastant còmode, tant pel confort que assegura el seient (respatller amb la inscripció GT, inclòs), com per la bona protecció que garanteix la pantalla frontal. En la nostra unitat, tampoc faltava la funció de calefacció per al seient i els punys o l’arrencada sense clau.

Dit això, les sensacions són les d’un maxiscooter bastant dinàmic, tal vegada, alguna cosa més que la mitjana de la categoria (malgrat els seus 214 quilos de pes), de vives reaccions i amortiment ferm, encara que sense arribar a resultar sec o incòmode. Sobre la frenada, tant el tacte com la resposta són bones i la moto compta, per descomptat, tant amb ABS com amb control d’estabilitat.

En l’aspecte més pràctic, el passatger també gaudeix d’un espai raonablement confortable, amb un seient mullido, uns generosos agafadors i una superfície àmplia en la qual col·locar els peus.

Però sota el meu punt de vista, el més cridaner del model és la inclusió del quadre de comandaments digital, una pantalla TFT de 6,5 polzades, realment completa, que ofereix tot tipus de dades sobre la conducció i connectivitat total amb el telèfon intel·ligent (incloent una senzilla funció de navegació).

Un altre punt característic de la moto és el denominat Flexcase, un enginyós sistema de magatzematge sota el seient del conductor, que permet que la capacitat de càrrega augmenti de 32 a 45 litres (això sí, només en aturat), per a guardar sense problema un casc integral. Malgrat això, pot ser que la capacitat de magatzematge sigui el major punt fluix de la moto.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Corve denuncia que l’enquesta sobre la Zona de Baixes Emissions no és objectiva

Corve denuncia que l’enquesta sobre la Zona de Baixes Emissions no és objectiva

L’enquesta és arbitrària i condiciona l’objectivitat de resposta, ometent

Posterior
El nou Peugeot 408, ja disponible

El nou Peugeot 408, ja disponible

El Nou PEUGEOT 408 porta al màxim nivell la “Allure”, la mescla de dinamisme,

També et pot interessar
Total
0
Share