1. Home
  2. Sin
  3. categoría
  4. BMW mostrarà el futur de la connectivitat dins l’automòbil al CES de Las Vegas
BMW mostrarà el futur de la connectivitat dins l’automòbil al CES de Las Vegas

BMW mostrarà el futur de la connectivitat dins l’automòbil al CES de Las Vegas

0
0

BMW presentarà al Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas un prototip amb el qual pretén demostrar com podria ser el futur de l’interior del un automòbil i la seva connectivitat amb l’usuari. L’esdeveniment se celebrarà del 6 al 9 de gener de l’any 2016 a la ciutat nord-americana.

Foto: BMW
Foto: BMW

La connexió entre el conductor, el vehicle i l’entorn que l’envolta avança cada vegada més ràpid, facilitant nous serveis. Un exemple de nova tecnologia en vehicles connectats és la proporcionada per Airtouch. Aquest sistema permet un control intuïtiu de les funcions d’entreteniment, navegació i comunicació utilitzant gestos senzills realitzats només amb la mà. El sistema Airtouch inclou una pantalla panoràmica tàctil instal·lada a l’interior del vehicle que permet activar ordres sense necessitat de tocar-la, només amb el moviment de la mà en l’aire, gràcies a uns sensors que registren el moviment que es produeix entre la consola central i retrovisor interior. Una senzilla confirmació selecciona el menú corresponent o activa una icona.

Sensors en el quadre de comandament permeten el control 3D

Fa un any, BMW ja va presentar el nou control per gestos en el CES. Això permet que els simples moviments d’un dit puguin dur a terme accions com ajustar el volum o acceptar trucades entrants.

El sistema Airtouch dóna ara de nou un pas cap endavant. Els sensors instal·lats a la zona del panell de comandament del quadre de comandament responen als moviments de l’usuari activant la funció de control en tres dimensions. Un gest activa la superfície a la gran pantalla panoràmica.

El sistema Airtouch compta amb una altra opció més per confirmar una acció. Es tracta del botó Airtouch, situat al lateral esquerre del volant. Aquest dispositiu és de fàcil abast per al polze i s’il·lumina quan un menú i una icona poden activar-se. Un simple toc serveix per posar en marxa el programa desitjat o canviar la configuració. El passatger també té un botó similar a aquest, però situat al lateral de la seva porta. D’aquesta manera, el copilot és capaç també de navegar a través del menú amb només un gest i de confirmar accions de forma ràpida i senzilla amb només prémer un botó.

El control de menú intel·ligent Airtouch redueix el nombre de passos necessaris per fer la selecció. Per exemple, quan s’activa el telèfon, automàticament el sistema mostra contactes i llistes de trucada al nivell superior de selecció, perquè una trucada es pugui dur a terme amb una sola acció. Airtouch reconeix i mostra quina selecció i quins passos són necessaris posteriorment. Gràcies a això, el conductor manté tota l’atenció a la carretera, a més d’oferir opcions de control addicionals quan el vehicle està movent-se amb el sistema automàtic activat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *