BMW Sèrie 2 220d Coupé: Diversió en format dièsel

La renovació del BMW Sèrie 2 Coupé a l’interior, a tot el sistema de connectivitat i afegir equipament a nivell de seguretat, però mantenint la seva intrínseca esportivitat, ha fet que aquest dinàmic i espaiós cupè (de mides compactes) mantingui l’emoció de la conducció en tot moment.

BMW ha tornat a acurar-se en aquest segment de dues portes i quatre places, dos seients individuals darreres molt agradables (i abatibles) amb un interior cuidat, d’altes qualitats, posicions baixes que augmenten l’espai i 390 litres de capacitat per al maleter, uns 20 litres més que abans.

I és que aquest model de BMW disposa d’un propulsor que emociona, brillant en resum, amb unes xifres realment òptimes per un ampli ventall d’usuaris: 190 cavalls a 4.000 voltes, parell motor de 400 Nm entre 1.750 i 2.500 rpm i una acceleració dels 0 als 100 km/h en només 6.9 segons. Una variant motriu dotada de la caixa automàtica Steptronic de vuit relacions, un regal per aquells a qui ens agrada la conducció esportiva.

La tecnologia híbrida del 220d Coupé s’ajuda sobre un generador de 48 volts que aporta 11 cavalls, redueix el consum a poc més de 5 litres per cada 100 km (homologació amb WLTP) i les emissions de CO₂ a 132 grams/quilòmetre segons el mateix protocol. A més de proporcionar els avantatges de l’etiqueta ECO de la DGT, permet una conducció esportiva i una velocitat màxima de 237 km/h.

Per això quan ho conduïm, a més de la suavitat en l’arrencada notem aquest ‘sprint’ de l’electricitat per lliurar ràpidament la potència del cotxe. El so que arriba a l’habitacle dista no és gens incòmode i permet gaudir molt bé de la qualitat de l’equip d’àudio.

Els components del xassissos provinents del Sèrie 4 i altres avanços de l’enginyeria permeten anar a bon ritme sense descompondre la figura en traçats sinuosos. La suspensió intel·ligent opcional permet al Sèrie 2 Coupé reconèixer el tipus de recorregut i adaptar-se a ell.

Els sistemes d’assistència al conductor complets de sèrie, més sofisticats en paquets d’opció entre els quals s’inclou el head up display que projecta informació al conductor en el parabrisa.

En resum. Un cupè realment òptim i sorprenent per aquells a qui la conducció encara els agrada realitzar-la de forma dinàmica i sentir-se, encara que sigui per un temps, diferents a la resta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Miller guanya en un cap de setmana estranyíssim al Japó 

Miller guanya en un cap de setmana estranyíssim al Japó 

Motegi, Japó

Posterior
CUPRA e-Racer: De Barcelona al graó més alt del podi

CUPRA e-Racer: De Barcelona al graó més alt del podi

El títol de pilots del campionat FIA ETCR es va certificar en la

També et pot interessar
Total
0
Share