1. Home
  2. Motos
  3. Bultaco torna amb una moto elèctrica
Bultaco torna amb una moto elèctrica

Bultaco torna amb una moto elèctrica

0
0

Bultaco ha anunciat el seu retorn al mercat de les motocicletes amb un model elèctric que es començarà a fabricar l’any 2015 a la nova factoria que Bultaco tindrà a Barcelona.

Retorn Bultaco

Inicialment, la gamma Bultaco constarà de diferents tipus de vehicles amb un sistema de propulsió elèctric propi, la Light Bike que arribarà a principis del 2015 i de la qual se’n desenvoluparan diferents versions, la Urbanmotard Elèctrica, que arribarà a mitjans del mateix any, i la gran aposta de Bultaco, la Rapitán i la seva versió més off road, la Rapitán Sport. Ambdues motos elèctriques arribaran al 2015.

El desenvolupament d’aquests productes, s’han  fet des d’un full en blanc, a fi d’obtenir els màxims avantatges que pot donar aquest sistema de propulsió. S’han utilitzat elements provats i segurs, per no comprometre ni la fiabilitat ni la durabilitat, en sistemes que proporcionen un excel·lent rendiment. Un d’aquests sistemes és el Sistema de Tracció Elèctrica de Bultaco (BEDTS, Bultaco Electrc Drive Train System)

El BEDTS, a diferència del d’altres vehicles elèctrics de dues rodes, permet treure el màxim rendiment energètic de la frenada regenerativa. Això és possible perquè la tecnologia aplicada al xassís maximitza l’adherència de la roda posterior en frenada, la qual cosa permet aplicar un parell de frenat elèctric considerable. El sistema d’acumulació d’energia, que combina una bateria d’ions de liti i ultracondensadors és un altre dels elements que asseguren un rendiment molt superior al dels altres vehicle semblants.

El software de la unitat de control (BCU, Bultaco Control Unit) permet gestionar la potència del motor, la recuperació d’energia, la recàrrega de la bateria i la connexió amb dispositius mòbils. Mitjançant l’apliació Biker Manager creada per Bultaco, l’usuari podrà saber amb aquest tipus de dispositius dades com la càrrega de la bateria, l’autonomia segons el tipus de conducció que realitza o la situació de la moto, entre molts altres.

L’equip d’enginyers de Bultaco està treballant ja en altres tipus de vehicles amb la tecnologia mostrada i també en altres sistemes de propulsió.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *