1. Home
  2. Actualitat
  3. Calella reforça la prioritat dels vianants enfront del trànsit rodat
Calella reforça la prioritat dels vianants enfront del trànsit rodat

Calella reforça la prioritat dels vianants enfront del trànsit rodat

0
0
Foto: Ajuntament de Palafrugell
Foto: Ajuntament de Palafrugell

Calella de Palafrugell ha reforçat la prioritat dels vianants enfront el trànsit rodat en tot el seu nucli antic. La majoria de carrers de la zona centre han estat senyalitzats com a zona 30. Aquesta actuació no només vol dir que la limitació de velocitat dels vehicles se situa als 30 quilòmetres per hora, sinó que l’espai destinat al vianant té prioritat.

La proposta neix després de valorar que en la configuració dels carrers interiors de la zona centre prevalen les voreres estretes i són espais on el vianant de forma habitual transita per la calçada.

Diversos carrers afectats

Els carrers afectats són els següents: carrer Pagell, Ermita Corbera, Gelpí, Tarrús, Pirroig Codina, Villaamil, Pintor Joan Serra, Lepant, Llevant, Port Pelegrí i carrer Francesc Estrabau. Aquest elevat nombre de carrers que afecten al nucli urbà de Calella de Palafrugell fa que en pràcticament a totes les seves vies més transitades el vianant tingui la màxima prioritat per damunt el pas de vehicles.

El fet de l’ús de la calçada de forma habitual per part dels vianants provoca que calgui augmentar la seguretat i ordenar, no només la velocitat dels vehicles a 30 quilometres a l’hora, sinó també donar al vianant la prioritat en les vies que circuli. Fet que només es pot regular mitjançant la senyal S-30 (zona 30).

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *