1. Home
  2. Actualitat
  3. Campanya de vigilància intensiva per augmentar la seguretat dels motoristes
Campanya de vigilància intensiva per augmentar la seguretat dels motoristes

Campanya de vigilància intensiva per augmentar la seguretat dels motoristes

0
0

Enguany 10 motoristes han mort a les carreteres catalanes i 104 han resultat ferits greus. Amb l’augment de la mobilitat aquest estiu, no es pot abaixar la guàrdia i cal anar equipat adequadament.

 

Aquesta setmana, del 20 al 26 de juliol, les policies de trànsit faran una campanya intensiva per vetllar per la seguretat dels motoristes. A peu de carretera i carrer es vigilaran els motoristes com a infractors, però també com a possibles víctimes de conductes de risc dels conductors de la resta de vehicles. L’acció policial també se centrarà en el control d’un bon ús del casc, de les infraccions relatives a les normes de circulació i a les condicions tècniques del vehicle.

 

En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit coordina aquesta acció de vigilància amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals durant l’estiu, atès que els desplaçaments d’aquests vehicles de dues rodes s’incrementen, i més enguany en l’escenari de post confinament en el qual hi ha més mobilitat interna, i l’objectiu és que això no suposi un augment de les víctimes.

 

Aquest 2020, 10 motoristes han mort a les carreteres catalanes i 104 han resultat ferits greus. En el mateix període de l’any passat, 27 motoristes havien perdut la vida i 166 havien resultat ferits de gravetat. En zona urbana enguany han perdut la vida 11 motoristes, mentre que l’any passat hi va haver 14 víctimes mortals en el mateix període.

 

Per evitar sinistralitat d’aquest col·lectiu vulnerable es demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes. I a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes en general i en especial les d’aquest col·lectiu. També s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles. A més, des del Servei Català de Trànsit s’insisteix a evitar qualsevol relaxament en els desplaçaments d’oci.

 

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *