1. Home
  2. Actualitat
  3. Campanya policial contra l’excés de velocitat
Campanya policial contra l’excés de velocitat

Campanya policial contra l’excés de velocitat

0
0
Infogràfic dels Mossos sobre l'excés de velocitat
Infogràfic dels Mossos sobre l’excés de velocitat

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina fins diumenge 28, una campanya policial de controls intensius de velocitat. Aquesta estratègia operativa per controlar la velocitat excessiva a les carreteres i carrers és d’abast territorial europeu i està impulsada per l’Organització Internacional de Policies de Trànsit (TISPOL). L’SCT s’hi ha adherit i la coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals.

Al llarg de la setmana s’informa i alerta d’aquesta campanya de controls intensius de velocitat a través dels Panells de Missatge Variable ubicats a les vies catalanes amb el missatge ‘Controls policials de velocitat’.

Aquesta campanya s’emmarca també en el conjunt de deu mesures d’impacte que el departament d’Interior va posar en marxa des de principi d’any per reduir el repunt de sinistralitat registrat el 2015. Així, al llarg d’aquest 2016, es portaran a terme fins a 14 campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya i aquesta que comença avui és la desena que es realitza. En aquests controls intensius i massius es fa especial atenció als següents factors de risc que concorren en l’accidentalitat: velocitat excessiva o inadequada, les distraccions (en especial, ús de mòbils), alcohol, drogues i psicofàrmacs, elements de seguretat passiva (casc, cinturó, sistemes de retenció infantil).

Cal tenir en compte que el passat mes d’abril ja es va portar a terme una campanya policial de controls intensius de velocitat en el marc de la qual Mossos d’Esquadra i Policies Locals van controlar més de 300.000 vehicles dels quals en van denunciar 8.594 per via administrativa i 5 per via penal.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *