Canvis a la llei de trànsit

Aquest 21 de març entren en vigor els canvis a la llei de trànsit. Les mesures plantejades per la Direcció General de Trànsit (DGT) endureixen les sancions.

Principals noves normes i multes.


El mòbil, ni tocar-lo

Només el fet de tenir el telèfon a la mà, encara que no es faci servir, suposarà la pèrdua de sis punts del carnet de conduir. Només es podrà utilitzar amb la veu i un dispositiu de mans lliures.

Més regulació sobre els patinets elèctrics

Els patinets elèctrics no podran circular per la vorera i serà obligatori l’ús del casc a les ciutats.


Taxa 0,0 d’alcohol per als menors

Els menors d’edat no podran haver ingerit ni una gota d’alcohol a l’hora d’anar amb patinet o bé conduir qualsevol altre vehicle per al qual estan autoritzats. Tampoc podran haver consumit drogues.


Màxima protecció per als ciclistes

No respectar la distància de seguretat d’un metre i mig en el moment d’avançar un ciclista suposarà sis punts menys en el carnet de conduir. També serà obligatori canviar totalment de carril sempre que la via en tingui més d’un per sentit.

Adeu als 20 km/h de marge per avançar

Desapareixen els 20 quilòmetres de marge en els avançaments. Sempre que es vulgui avançar un vehicle s’haurà de fer dins dels límits establerts a la via per on es circula.


Prohibit portar detector de radars al cotxe

Queden prohibits els detectors de radars al cotxe, excepte els d’eines com ara Google Maps o altres sistemes de navegació que avisen de la presència de radars fixos a la carretera.


Les conductes incíviques, més castigades

Llançar objectes a la via pot ser la causa d’un incendi o bé d’un accident. Per això, la sanció s’incrementa i la pèrdua de punts en el carnet passa de quatre a sis.Aparcar en una zona reservada per a persones amb discapacitat suposarà la pèrdua de tres punts. També es prohibeix parar o estacionar al carril bici.

Bon ús dels sistemes de protecció

El mal ús del cinturó de seguretat, el casc o els sistemes de protecció infantil fan perdre quatre punts.


Zones de Baixes Emissions

No respectar les restriccions de circulació pels episodis de contaminació i de les zones de les baixes emissions comporta una infracció greu amb una sanció de 200 euros.

Incentius en la recuperació de punts

En cas de pèrdua de punts, només es recuperen tots si en dos anys no es comet cap infracció. A més a més, fer un curs de conducció segura suposarà dos punts extres, fins a un màxim de quinze.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Oliveira guanya en l’onada de masses i d’aigua d’Indonèsia

Oliveira guanya en l’onada de masses i d’aigua d’Indonèsia

Circuit Internacional de Mandalika, Indonèsia

Posterior
ZERO SR/S: Des-càrrega d’adrenalina

ZERO SR/S: Des-càrrega d’adrenalina

Té ànima americana

També et pot interessar
Total
0
Share