1. Home
  2. Actualitat
  3. Cassà disposa d’un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics
Cassà disposa d’un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics

Cassà disposa d’un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics

0
0
Cotxes Elèctrics Cassà
Cotxes Elèctrics Cassà

Cassà disposa, per primera vegada, d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. Es troba a la rambla Onze de Setembre a l’alçada del parc del Carrilet, davant de l’Ajuntament.

El punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, que és gratuït, és del tipus ‘semiràpid’ i els usuaris ja el poden fer servir a partir d’avui autònomament amb un màxim de 3 hores. L’estació es pot activar a través d’un telèfon mòbil intel·ligent amb una aplicació específica. El punt disposa de comunicació Ethernet i dues tomes de 2 x 22kW en trifàsic.

La instal·lació d’aquest punt de recàrrega ha costat aproximadament 14.000 euros i el Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, a través del Plan Movalt Infraestructuras, finança un 60 per cent del cost de la instal·lació.

Bonificacions pels vehicles elèctrics o híbrids

L’Ajuntament de Cassà ha incorporat en els darrers anys bonificacions fiscals per promoure l’ús de vehicles més sostenibles. En el cas de l’impost de vehicles, els propietaris de vehicles híbrids o amb sistema GLP (autogas) tenen un descompte del 50 per cent i els propietaris de vehicles elèctrics tenen un descompte del 75 per cent.

Aquestes accions estan inspirades amb el Pla Estratègic Cassà 2025 que inclou un eix de treball per potenciar la sostenibilitat ambiental, específicament la mobilitat sostenible. També és una acció inclosa en el Pla d’Acció de l’Energia Sostenible (PAES) que es desenvolupa a partir del compromís de l’Ajuntament de Cassà amb la sostenibilitat, el qual es va formalitzar amb la signatura del Pacte d’Alcaldes per l’Energia.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *