1. Home
  2. Actualitat
  3. Castell-Platja d’Aro estrena autobús urbà entre els seus tres nuclis
Castell-Platja d’Aro estrena autobús urbà entre els seus tres nuclis

Castell-Platja d’Aro estrena autobús urbà entre els seus tres nuclis

0
0
Foto: Ajuntament Castell-Platja d'Aro
Foto: Ajuntament Castell-Platja d’Aro

Castell-Platja d’Aro ha iniciat un nou servei municipal de transport batejat com a Xarxa Bus amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans unint els tres nuclis urbans (Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró) mitjançant una alternativa de transport públic, de caràcter gratuït.

S’adreça a persones amb dificultat de mobilitat, sense vehicle propi o amb manca de recursos econòmics per utilitzar altres sistemes de transport públic o privat.

Es pretén així facilitar l’accés tant als recursos que ofereix l’Ajuntament (gestions administratives, serveis municipals i activitats programades) com a d’altres d’àmbit general (mercat setmanal, visites mèdiques, entitats bancàries). S’estableix un itinerari circular amb 11 parades repartides als tres nuclis: Casa de la Vila (Plaça Major), Centre Cívic Vicenç Bou, Casa Lila de Platja d’Aro, Aparcament de la Masia Bas (mercat municipal), Serveis Socials, estació d’autobusos, Policia Local, S’Agaró (davant dels estudis de Televisió Costa Brava), Castell d’Aro (Oficina d’Atenció Ciutadana), Servei Municipal de Distribució d’Aliments i Centre d’Atenció Primària de Platja d’Aro.

El servei està en funcionament cada dijous i divendres (10-14 h i 15-20 h) amb un vehicle amb 13 places de capacitat (una per persones amb mobilitat reduïda). S’inicia amb un període de tempteig de sis mesos, del 6 de juliol de 2017 al 5 de gener de 2018, amb la voluntat de poder-lo allargar en el temps.

Els menors de 14 anys han de viatjar acompanyats d’un adult i cal acreditar la condició de beneficiari amb un carnet d’usuari personal i intransferible.

Per esdevenir beneficiari del servei cal estar empadronats al municipi i tenir uns ingressos inferiors a 605’10 euros/mensuals o 8.471’40 euros/anuals. També si es tenen ingressos inferiors a aquestes quanties i hom és jubilat major de 65 anys, pensionista menor de 65 anys, es té un grau de discapacitat mínima del 33% o és membre d’una família monoparentals o nombroses. També poden accedir-hi els estudiants empadronats i que la unitat familiar tingui uns ingressos inferiors a 1.500 euros/mensuals i també aquells que tinguin necessitat del servei amb una acreditació i informe previ dels Serveis Socials Municipals.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *