1. Home
  2. Actualitat
  3. Catalunya lidera el mercat elèctric espanyol en percentatge
Catalunya lidera el mercat elèctric espanyol en percentatge

Catalunya lidera el mercat elèctric espanyol en percentatge

0
0
Mapa elaborat pel Diari Ara
Mapa elaborat pel Diari Ara

Catalunya és la CCAA de l’Estat Espanyol on més conductors escullen el cotxe elèctric en percentatge respecte a la població. Un estudi de T&E, la Federació Europea del Transport i el Medi Ambient, recollit pel diari Ara constata, però, que només s’hi venen un 0,2% dels cotxes elèctrics d’Europa.

Segons les dades de matriculacions entre els mesos de gener i setembre publicades per les patronals, la Comunitat de Madrid i Catalunya concentren gairebé el 70% de les vendes elèctriques de l’Estat. Concretament s’hi venen 1.298 unitats (40%) i 941 (29%) respectivament. Madrid, però, té un percentatge més alt de matriculacions que a Catalunya i per tant si es comparen aquestes xifres amb el total de matriculacions el Principat té més percentatge de vehicle elèctric. 0,45% i 0,71% respectivament. La mitjana espanyola és del 0,38%.

El rànquing dels models més venuts entre els mesos de gener i setembre l’encapçala el Mitsubishi Outlander, un tot terreny híbrid endollable, amb 495 unitats. El segueix el Nissan Leaf, un elèctric pur, amb 436 unitats. Del Tesla Model S se n’han matriculat 20 unitats entre els mesos de gener i setembre. Aquest vehicle, però, no es pot comprar oficialment a l’Estat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *