1. Home
  2. Actualitat
  3. Cinquanta anys del 33 Stradale
Cinquanta anys del 33 Stradale

Cinquanta anys del 33 Stradale

0
0

33 StradaleUn automòbil emblemàtic, barreja perfecta de tecnologia d’avantguarda, solucions mecàniques aplicades a les carreres i estil únic. El 33 Stradale compleix 50 anys. De fet, es va presentar el 31 d’agost de 1967, en vigílies del Gran Premi de Fórmula 1 d’Itàlia, al circuit de Monza, com a exemple perfecte del vincle entre el món de les carreres i els cotxes de carretera.

La bellesa immortal del 33 Stradale, que es deu al geni de Franco Scaglione, i la tecnologia derivada directament del Tipo 33, el converteixen en una de les icones més representatius d’Alfa Romeo, un magnífic representant d’una família d’automòbils nascuts per guanyar.

Homenatge al Museu Alfa Romeo

El Museu Storico Alfa Romeo d’Arese ret homenatge a aquest cotxe, i més en general al projecte 33 amb una exposició temporal, una mena d’itinerari en 33 etapes que resumeix la història, els protagonistes i els èxits.

Començant, naturalment, pels cotxes, entre els quals destaca el prototip del 33 Stradale, que ocupa un lloc de prestigi en l’exposició permanent del Museu, just davant de la gegantina instal·lació lluminosa que simbolitza l’ADN d’Alfa Romeo. El 33 Stradale és un model que es segueix posant com a exemple per descriure l’equilibri perfecte entre la mecànica sofisticada i l’estil que el caracteritza, en una simbiosi que es pot resumir en una de les frases preferides de la marca: “La bellesa necessària” .7

Una exposició que inclou vehicles derivats del Stradale

L’exposició inclou cinc dels sis vehicles conceptuals derivats del xassís del 33 i creats per grans mestres del disseny d’automòbils: Carabo, Iguana, 33/2 Speciale, Cuneo i Navajo. A més dels vehicles de carreres 33/2 Daytona, el 33/3, el 33 TT12 i el 33 SC12 turbo. I molts més capítols d’una història que, des de 1967 fins als nostres dies, ha influït en tota la producció Alfa Romeo.

L’exposició, comissariada pel Museu Storico de Arese, es titula “33 La bellezza necessària” i es podrà visitar a partir del 31 d’agost durant l’horari d’obertura al públic (tots els dies de 10 a 18 h, excepte els dimarts) .

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *