1. Home
  2. Actualitat
  3. Citroën presenta al Saló Retromobile de París a l’hereu del Mehari
Citroën presenta al Saló Retromobile de París a l’hereu del Mehari

Citroën presenta al Saló Retromobile de París a l’hereu del Mehari

0
0

Citroën donarà tot el protagonisme al Méhari al Saló Rétromobile, que comença demà a París on presentarà en primícia el seu successor. Presentat al maig de 1968, el Citroën Méhari va posar en dubte les idees tradicionals sobre com ha de ser un descapotable, amb una carrosseria de plàstic, colors dignes de l’art pop i la senzillesa com a carta de presentació.

El nou Méhari (Foto: Citroën)
El nou Méhari (Foto: Citroën)

Polivalent, pràctic i econòmic, el Citroën Méhari es va convertir en el company ideal per fer escapades fins a la vora del mar, gràcies al seu enginyosa carrosseria de plàstic ABS que alleugeria el seu pes fins als 525 kg i ho feia insensible a la corrosió i es podia netejar fàcilment només amb una manguera. La seva modularitat i colors pop van ser les claus de l’èxit d’aquest Citroën, que va destacar per la seva originalitat i el seu optimisme.

Una icona de llibertat

El Citroën Méhari va passar a ser ràpidament un símbol de llibertat i d’una forma de viure senzilla i relaxada: tot un fenomen social. Aquest model també va fer els seus primers passos en el món del cinema, en la popular sèrie de pel·lícules ‘El Gendarme’ protagonitzades per l’actor Louis de Funès.

A més, va mostrar les seves prestacions en proves exigents com el Raid Suro-Dakar-Lieja, el 1969, i el Raid París-Kabul-París, el 1970. Fins i tot va vestir l’uniforme de l’Exèrcit Francès i la Gendarmeria Nacional.

Una versió 100% elèctrica

La producció del Citroën Méhari, del que es van fabricar 145.000 unitats, es va perllongar durant gairebé dues dècades, fins a 1987.

Gairebé 30 anys després, la marca reviu aquest esperit amb l’E-Méhari, un hereu 100% elèctric d’aquest model mític que es presenta per primera vegada al gran públic.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *