1. Home
  2. Motos
  3. CKU28 Sport-fitness, per a pilots i més
CKU28 Sport-fitness, per a pilots i més

CKU28 Sport-fitness, per a pilots i més

0
0

 

SePyfTUXvnPWLO8pqDUiroqvIQC-HQPHiANA6zhQhhU

De l’associació de Kini Muntada, Javier Ullate i Àlex Crivillé va néixer el CKU28 Sport-fitness una màquina que utilitzen els pilots per entrenar, gent com el mateix Valentino Rossi, però que també té la seva vessant d’oci en esdeveniments.

Text: Julio Grela | Fotos: Repsol Media / Mecanitzats Muntada

La preparació física és clau per als pilots professionals. De la seva forma dependrà en gran mesura el seu rendiment en els circuits. Però preparar-se per pilotar una moto no és el mateix que fer-ho com per córrer; cal un treball molt més específic i així i tot costa reproduir les situacions que es generen sobre d’una moto. I així és com Kini Muntada (de Mecanitzats Muntada), Javier Ullate (mecànic de Jorge Lorenzo) i Àlex Crivillé (excampió del món de 125 i 500) van desenvolupar el CKU28 Sport-fitness.

El CKU28 és una màquina d’entrenament que simula una moto de competició per a exercitar tots els músculs i moviments específics impossibles de treballar en conjunt en un entrenament de fitness habitual. El nivell d’acabat és tal que la moto té els suficients ajustaments per tal que el pilot trobi la seva posició ideal.

aSSRlaYRHS4fgdT5Y_25X0KCLirVZy2igcHyIkQtTPwA més, la màquina pot donar la sensació de ser un videojoc, ja que compta amb un monitor on se segueix el vídeo gravat ‘on board’ dels diferents circuits. El CKU28 també permet regular l’agressivitat dels moviments, especialment en recuperar la posició vertical quan accelerem, la duresa de les manetes del fre i l’embragatge així com les palanques de fre i de canvi. L’entrenament consisteix a imitar amb fluïdesa i naturalitat la imatge que es mostra al manillar i no a l’inrevés, com passaria com en un videojoc de simulació.

Per ara ja han construït tres unitats del CKU28. Una la té llogada Valentino Rossi, que la utilitza en el seu Ranxo de Tavullia per entrenar al costat dels nois del VR46 Academy. L’altra ja l’han utilitzat Repsol i Movistar en diferents esdeveniments mentre que la tercera és a Anglaterra i la té BT Sport, un canal de televisió britànic que compta amb un programa tipus Top Gear però de motos i on assisteix un pilot mundialista com per exemple Marc Márquez o Bradley Smith com a prèvia d’un GP, per explicar el circuit on van a competir aquell cap de setmana.

I quant costa aquesta joia de l’enginyeria? El preu va des dels 23.500 fins als 25.500 euros. I ja us anticipem que poden haver grates sorpreses ben aviat respecte del CKU28.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *