1. Home
  2. Actualitat
  3. Comencen les obres de la rotonda de l”empalme’ a Ullà
Comencen les obres de la rotonda de l”empalme’ a Ullà

Comencen les obres de la rotonda de l”empalme’ a Ullà

0
0
Infografia: Generalitat de Catalunya
Infografia: Generalitat de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha iniciat les obres de la coneguda com a rotonda de l”empalme’ a Ullà. Es tracta d’una cruïlla conflictiva de la xarxa viària del Baix Empordà i que uneix la carretera de Verges a Torroella amb l’Escala.

En l’encreuament, es construirà una rotonda de 56 metres de diàmetre exterior, amb una calçada de 9 metres amb 2 carrils. El voral interior serà de 0,5 metres i l’exterior d’1,5 metres. L’illot interior tindrà una zona remuntable d’1 metre d’amplada formada per llambordins de formigó.

Les obres inclouen els moviments de terres, ferms i drenatges, la il·luminació de la rotonda, la senyalització horitzontal, vertical i d’orientació, l’abalisament i barreres de seguretat i la modificació de serveis afectats.

La nova rotonda permetrà millorar la fluïdesa del trànsit i afavorir la seguretat viària. El trànsit existent a la carretera C-31 a Ullà és de 10.788 vehicles/dia i a la GI-632 a l’Escala és de 6.232 vehicles/dia.

Les obres formen part del Pla de Millora de les carreteres del Baix Ter que la Generalitat va prometre als alcaldes i alcaldesses de la zona. Compta amb un pressupost de 665.000 euros.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *