1. Home
  2. Actualitat
  3. Commemoració dels 50 anys de la Pujada al Montseny
Commemoració dels 50 anys de la Pujada al Montseny

Commemoració dels 50 anys de la Pujada al Montseny

0
0

El Museu Etnològic del Montseny (Arbúcies) i l’associació Clàssics Montseny Guilleries reten homenatge a la cursa que durant un parell de dècades va ser una de les més emblemàtiques del Campionat d’Europa de Muntanya.

Pujada Montseny

Una exposició, del 24 de maig al 15 de juny al Museu Etnològic del Montseny, a Arbúcies, acostarà al públic el record d’aquella cursa que a finals dels anys 60 reunia els equips oficials de Porsche, BMW, Ferrari, Abarth i Alfa Romeo, i pilots com ara Gerhard Mitter, Ludovico Scarfiotti, Rolf Stommelen, Peter Schetty, Dieter Quester, Ignacio Giunti, Johannes Ortner, o els de casa: Joan Fernández, José M. Juncadella, Àlex Soler-Roig, Manel i Jaume Juncosa… i un llarg etcètera.

Ara que fa cinquanta anys d’aquella primera Pujada al Montseny, el Museu Etnològic del Montseny ha preparat una exposició on es podrà veure, a través de material inèdit recopilat en el mateix Montseny, l’impacte d’aquella cursa en la societat de l’època. Des dels cotxes més espectaculars als utilitaris de l’època, cartells de les primeres curses, fotografies dels aficionats, maquetes de punts emblemàtics, o vídeos que recullen moments destacats de la història de la pujada. La presentació es farà el dissabte 24 de maig, amb una taula rodona en la que participaran Joan Fernández, Xavi Riera,  Jordi Gual (director de cursa),  Aman Barfull (subdirector del Circuit de Barcelona-Catalunya), Josep Maria Miret (cap de comunicació del RACC) i els periodistes de motor Emilio Pérez de Rozas (Sport i El Periódico de Catalunya) i Josep Casanovas (VDM-Sport i El Motor de Girona).

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *