Comprar un vehicle elèctric mai no havia sigut tan fàcil i econòmic

Els plans d’incentius regionals i nacionals, les opcions favorables de rènting, el desenvolupament d’infraestructura de càrrega i l’increment de l’autonomia fan del vehicle elèctric una opció que ja és en el pensament d’un de cada dos compradors

El vehicle elèctric avui dia ja és una realitat. Un de cada dos compradors du al cap el vehicle elèctric per a quan prengui la decisió d’adquirir un nou vehicle. I això és així, afavorit pel desenvolupament de l’electromobilitat en els darrers mesos. Des del punt de vista econòmic, el Govern nacional i els diferents governs regionals han posat en funcionament plans d’incentiu que proporcionen al comprador un descompte de fins a 5.500 € en el cas d’un Nissan LEAF i de 8.000 € en el cas d’una furgoneta Nissan e-NV200.

Però és que a més, el vehicle elèctric ha entrat de ple en una modalitat que està estenent-se molt entre els clients: el rènting. De fet, en el cas de Nissan, a través de la seva opció de Personal Renting, un ciutadà pot tenir un LEAF per 445 €/mes, i despreocupar-se de qualsevol aspecte relacionat amb el vehicle com l’assegurança, el manteniment, etc. Aquesta fórmula inclou la matriculació del vehicle, l’impost de circulació, cobertura a tot risc, el manteniment i les reparacions a la xarxa Nissan, vehicle de substitució, assistència en carretera 24 hores, gestió de multes, garantia estesa, pneumàtics, gestió de multes de trànsit, gestió d’ITV i servei d’Atenció al Client i Conductor 365 dies. Aquesta fórmula diferencial de Nissan trasllada tranquil·litat pel conductor i a la seva família, és més econòmic que la compra tradicional d’un vehicle i ofereix la possibilitat al final del contracte de canviar el vehicle sense paperassa ni gestions.

D’altra banda, la infraestructura de recàrrega pels vehicles elèctrics està en constant creixement. Nissan és l’única empresa automobilística que ha invertit en el desenvolupament públic i per a tothom de càrrega per a vehicles elèctrics. De fet, Nissan juntament amb uns altres socis té a disposició del gran públic més de 40 punts de proximitat repartits a les ciutats de Madrid, Barcelona, Saragossa, Toledo i Marbella. Aquests punts de càrrega de proximitat proporcionen a l’usuari del vehicle elèctric la tranquil·litat del subministrament elèctric o càrrega al seu vehicle mentre realitza qualsevol altra activitat i aprofita el temps que el vehicle està parat o estacionat. També és important la càrrega d’oportunitat a centres comercials, com els que s’han instal·lat al Moraleja Green i a l’aparcament de Sánchez Romero de Majadahonda (Madrid). D’aquesta manera, l’aprofitament del temps de descans dels vehicles elèctrics mentre els usuaris ocupen el seu temps d’oci en un centre comercial proporciona més oportunitats de càrrega als usuaris.

Però, Nissan també vol eliminar la idea que el vehicle elèctric només és per al centre de les ciutats. Nissan, juntament amb Easycharger, ha desenvolupat al llarg del darrer any més de 14 estacions de càrrega ràpida repartides per tota la geografia espanyola, que avui dia donen cobertura a més de 200.000 quilòmetres quadrats, o el que és el mateix, gairebé la meitat del territori nacional.

Avui, gràcies a l’autonomia que proporciona el vehicle elèctric més venut del món, el Nissan LEAF, juntament amb la infraestructura de llarg recorregut i de proximitat desenvolupada per Nissan, és possible recórrer al complet les comunitats autònomes de Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, País Basc, Madrid i Comunitat Valenciana, així com la província de Badajoz.

Respecte a l’autonomia dels vehicles elèctrics, es troba en contínua millora. El Nissan LEAF de 62 kWh té una autonomia de més de 300 quilòmetres en cicle combinat, i s’aproxima als 530 en cicle urbà, més que suficient, ja que, més del 80 % dels viatges diaris que es realitzen són inferiors a 80 quilòmetres.

A més, el vehicle elèctric pot oferir solucions a les conseqüències dels desastres naturals i proporciona un gran subministrament elèctric mitjançant una bateria mòbil per a les operacions de recuperació del subministrament elèctric. En definitiva, gràcies al LEAF es pot tenir energia quan i on es vulgui. Els desastres naturals són la principal causa dels talls elèctrics. Un informe de 2019 del Banc Mundial va descobrir que els desastres naturals i el canvi climàtic van causar el 37 % dels talls del subministrament elèctric a Europa entre 2000 i 2017, així com el 44 % dels talls elèctrics als Estats Units durant el mateix període. Quan es produeix un desastre, el temps que normalment triga a restablir-se el subministrament elèctric acostuma a ser d’entre 24 i 48 hores, en funció de la gravetat del dany. Durant aquest temps, es poden fer servir els vehicles elèctrics per comptar amb un subministrament elèctric mòbil d’emergència i zero emissions. Al Japó, Nissan utilitza el LEAF per proporcionar energia i el transport d’emergència en cas de desastres naturals des de 2011.

Si es fa servir com a estació elèctrica, el Nissan LEAF e+ d’última generació amb bateria de 62 kWh totalment carregada pot subministrar prou electricitat per a una llar mitjana durant sis dies.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Les matriculacions cauen aquest octubre

Les matriculacions cauen aquest octubre

L’automoció no viu d’esquenes a la segona onada per coronavirus

Posterior
S’incendia un cotxe al peatge de l’autopista Girona Oest

S’incendia un cotxe al peatge de l’autopista Girona Oest

Dimarts a la nit, al peatge de l’autopista AP-7 de Girona Oest a Sant

També et pot interessar
Total
0
Share