1. Home
  2. Actualitat
  3. Un milió i mig de conductors i conductores no veu amb nitidesa
Un milió i mig de conductors i conductores no veu amb nitidesa

Un milió i mig de conductors i conductores no veu amb nitidesa

0
0
Una conductora es sotmet a un exàmen per veure si veu amb nitidesa
Una conductora es sotmet a un exàmen per veure si hi veu amb nitidesa

Més d’un milió i mig de conductors i conductores catalanes no veu amb nitidesa les senyals de tràsit ni calcula correctament les distàncies de seguretat degut a problemes de visió.

Un estudi de Fundació per a la Seguretat Viària (Fesvial) i l’Institut de Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València costata que el 13% de les persones conductores presenta dificultats de visió en condicions òptimes d’il·luminació, percentatge que augmenta fins al 36,5% en situacions de baixa il·luminació. Davant d’un enlluernament, el 46% dels conductors i conductores triga més de 20 segons a recuperar totalment la visió central i el 26% dels conductors i conductores presenta deficiències en campimetria (vista lateral).

Variables per calcular si es veu amb nitidesa al volant

Per a l’elaboració d’aquest estudi, s’han mesurat capacitats vitals per a la conducció tan rellevants com l’agudesa visual binocular de lluny, la sensibilitat a l’contrast, la capacitat de recuperació davant un enlluernament, la percepció cromàtica i el camp visual, entre altres variables.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *