Coneixes la tecnologia e-POWER de Nissan?

Aquesta tecnologia ha aconseguit la fita mundial d’assolir una eficiència tèrmica del 50 %, quan la taxa mitjana del sector de l’automòbil és del 40 %.

Nissan manté el seu esperit de fer arribar la tecnologia a tots els públics. Nissan té com a objectiu esdevenir una empresa sostenible i impulsar un món més net, més segur i més inclusiu. Aquesta visió dona suport a l’objectiu de Nissan d’aconseguir la neutralitat en carboni, d’acord amb el programa Nissan Ambition 2030.

Com a pionera dels vehicles elèctrics i electrificats, Nissan està posant a disposició del gran públic els vehicles electrificats, invertint en la gestió energètica. En situar l’electrificació al centre de l’estratègia de l’empresa a llarg termini, Nissan Ambition 2030, la companyia pretén accelerar l’electrificació de la seva gamma de vehicles i el ritme d’innovació tecnològica.

En aquest context, la tecnologia e-POWER representa un paper fonamental.

Què és e-POWER?

El sistema e-POWER de Nissan utilitza un motor de gasolina integrat per subministrar electricitat al paquet de bateries de la motorització elèctrica. El darrer enfocament de Nissan en el desenvolupament de motors ha elevat el llistó a nivells mai assolits abans, i ha superat la taxa mitjana actual del sector automobilístic del 40 % d’eficiència tèrmica, la qual cosa permet reduir encara més les emissions de CO2 dels vehicles.

L’element únic del sistema e-POWER és que el motor de gasolina es fa servir únicament per generar electricitat, mentre que les rodes són impulsades pel motor elèctric. Això significa que el motor sempre pot funcionar a un règim òptim, la qual cosa suposa una eficiència de combustible superior i menys emissions de CO2 en comparació amb un motor de combustió interna tradicional.

Els vehicles elèctrics i els vehicles e-POWER representen dos pilars interconnectats en l’eficiència energètica i en la reducció d’emissions, i la transició perfecta cap al vehicle completament elèctric i cap a la neutralitat en carboni.

15 avantatges del motor e-POWER

 • Tecnologia Nissan, única al mercat. Motor 100 % elèctric. Acompanyat d’un motor de gasolina que no tracciona el vehicle, sinó que genera prou electricitat perquè el vehicle vagi en mode elèctric.
 • Acceleració instantània com a motor elèctric. Motor silenciós.
 • Desacceleració tres vegades més gran que un motor de combustió tradicional només retirant el peu de l’accelerador. La desacceleració ajuda a carregar la bateria.
 • Motor més eficient que el motor de combustió en termes d’emissions. Per sota del consum d’un vehicle dièsel.
 • És una nova forma d’electrificació que permet circular durant més de 800 quilòmetres. És la transició perfecta a la conducció de vehicle elèctric.
 • Conducció que combina comoditat, refinament, eficiència ecològica i experiència de conducció electrificada.
 • El sistema e-POWER està format per una bateria d’alt rendiment i per la motorització integrada al motor de gasolina, el generador elèctric, l’inversor i un motor. Als sistemes híbrids convencionals, les rodes s’impulsen mitjançant un motor elèctric i un motor de gasolina. No obstant això, al sistema e-POWER, el motor de gasolina no està connectat a les rodes; simplement carrega la bateria. I a diferència d’un vehicle totalment elèctric, la font d’alimentació és el motor i no només la bateria.
 • El generador impulsat pel motor manté la càrrega de la bateria, però també pot transmetre electricitat directament al motor per aconseguir potència addicional.
 • El motor funciona en un rang òptim de revolucions que facilita la màxima eficiència de combustible, encara que també s’ha configurat amb cura per minimitzar el soroll i oferir una sensació natural i connectada durant una acceleració forta.
 • L’e-POWER ha assolit el 50 % d’eficiència tèrmica. Nissan ha elevat l’eficiència dels motors a nivells mai assolits abans, i ha superat la taxa mitjana actual del sector automobilístic del 40 % d’eficiència tèrmica, la qual cosa permet reduir encara més les emissions de CO2 dels vehicles.
 • Etiqueta ECO de la DGT. Accés al centre de les ciutats. Deducció a les zones d’estacionament regulat. Circulació sense restriccions a zones de baixes emissions.
 • Menys impostos.
 • Reducció del nombre de vegades que has de passar per l’estació de servei per proveir.
 • La tecnologia e-POWER respon a les intencions i sensacions del conductor més ràpid.
 • Resulta una solució única perquè ofereix l’agradable acceleració lineal sense interrupcions, tan característica dels vehicles elèctrics, però sense la necessitat de recarregar.

Com n’és, d’eficient, el motor e-POWER?

Els vehicles amb motor de combustió interna convencionals exigeixen potència i rendiment d’un motor a una àmplia gamma de velocitats (RPM) i càrregues. Aquest requisit fonamental fa que els motors convencionals no puguin rendir al màxim en tot moment. No obstant això, el sistema e-POWER de Nissan utilitza un motor integrat com a generador d’electricitat específic per a la motorització elèctrica del sistema. El funcionament del motor es limita al seu rang més eficient, de manera que gestiona adequadament la generació d’electricitat del motor i la quantitat d’electricitat emmagatzemada a la bateria. Amb aquest enfocament específic i l’evolució de la tecnologia de les bateries i les tècniques de gestió energètica, Nissan ha estat capaç de millorar l’eficiència tèrmica més enllà dels nivells actuals.

Història del sistema e-POWER

El sistema e-POWER es va introduir per primera vegada al Japó el 2016 amb el Nissan Note. El seu element més important és la mateixa tecnologia impulsada per un motor 100 % elèctric per generar un parell de motor, una potència, una eficiència i una emoció instantànies. A finals de desembre de 2020, Nissan va llançar el nou Note al mercat japonès. El nou Note només inclou el sistema e-POWER i ja ha rebut més de 20.000 comandes. El nou Qashqai serà el primer model a Europa a incorporar l’innovador sistema de propulsió e-POWER de Nissan. El sistema e-POWER és exclusiu de Nissan i és un component clau de l’estratègia de mobilitat intel·ligent de l’empresa, a més de suposar un enfocament únic respecte a l’electrificació perquè permet que la conducció diària resulti emocionant.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Peugeot 308 Hybrid 225 GT Pack: Canvi radical

Peugeot 308 Hybrid 225 GT Pack: Canvi radical

Aquí teniu la nova generació del Peugeot 308, que hem vingut a buscar a Gicauto

Posterior
Talls de circulació previstos del 21 al 25 de febrer

Talls de circulació previstos del 21 al 25 de febrer

Tall del carrer dels Ciutadans, el dilluns 21 de febrer, de 13 a 17 h

També et pot interessar
Total
0
Share