Consells per a preparar el cotxe després del confinament

A causa de la situació actual, els carrers de les nostres ciutats estan buides de persones… i de cotxes. L’accés a les grans urbs com s’ha reduït al voltant d’un 75% i el transfronterer un 80%. Quan tot es reprengui, com s’ha de preparar els vehicles per a la tornada a la normalitat?

A continuació quatre recomanacions perquè el cotxe estigui a punt per a rodar quan el món també ho estigui.

 

  1. Revisar els nivells. Abans de posar-se en marxa s’han de comprovar els nivells del líquid refrigerant i de l’oli de motor. “Després encendre’l, s’aconsella deixar el motor en marxa durant uns minuts abans de rodar. Així els líquids circulen per tots els conductes i lubriquen totes les peces “, aconsella Josep Almasqué, responsable del Taller de cotxes de premsa de SEAT. És important observar que no hi ha taques a terra, sobretot sota de la zona del motor.

 

  1. Controlar la pressió dels pneumàtics. Amb el pas dels dies i al no rodar, la pressió dels pneumàtics disminueix. Això es produeix a causa del procés de permeabilitat, pel que les rodes van perdent una mica d’aire cada dia, un fenomen que és més habitual a l’estiu. Si el vehicle està parat i els pneumàtics es buiden, el pes del cotxe podria danyar la llanda i deformar la roda. “L’indicat, si sabem que el cotxe va a estar aturat durant molt de temps, és omplir els pneumàtics a el màxim de la capacitat que recomana el fabricant i revisar la pressió periòdicament. Abans de posar-nos en marxa cal tornar a comprovar la pressió i posar-la en la indicada per circular “, assegura Almasqué.

 

  1. Doble check. Amb el vehicle parat cal fer una ronda de comprovació de tots els elements que s’utilitzen estant en circulació: llums, intermitents, alçavidres, eixugaparabrises i tots els dispositius electrònics. Aquesta informació és fàcil obtenir-la en connectar l’infotainment del cotxe. “Si alguna cosa no funciona correctament, a la pantalla s’encendrà una llum d’avís que indicarà què és el que cal revisar. A més, és important repassar que tots els assistents que utilitzem estan connectats amb els ajustos que hem predeterminat “, segons Almasqué. També cal verificar l’estat dels frens. Per a això, es recomana trepitjar el pedal durant uns segons i notar que manté la seva posició. I, finalment, constatar que no s’escolta cap soroll anòmal a l’arrencar.

 

  1. Punts a desinfectar. És important netejar el vehicle posant l’accent en les zones de major contacte, tant a l’exterior com a l’interior del cotxe:

Els bàsics. Els tiradors exteriors i interiors, volant, canvi de marxes, pantalla tàctil, controls d’indicadors i de posició dels seients i alçavidres.

Quadre de comandament. És un dels focus més importants, ja que se sol tossir o esternudar en la seva direcció.

Catifes. En elles s’acumula molta brutícia que entra a través de les sabates.

Ventilació. Per garantir la qualitat de l’aire cal evitar que les reixetes de ventilació s’obstrueixin. A més de desinfectar s’ha d’eliminar la pols amb un pinzell o aspiradora.

Exterior. Encara que no ens n’adonem, manipulem moltes zones exteriors del cotxe, a més de les manilles. Ens recolzem en finestres, obrim subjectant el marc o tanquem empenyent les portes. És important utilitzar els productes adequats: aigua i sabó, productes específics per a la cura del cotxe i, en menor mesura, líquids que continguin un 70% d’alcohol.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
L’Ajuntament de Girona començarà aquest mes de maig a reasfaltar alguns carrers de la ciutat

L’Ajuntament de Girona començarà aquest mes de maig a reasfaltar alguns carrers de la ciutat

Les obres d’asfaltatge començaran aquest mes de maig i tenen un termini previst

Posterior
Kia XCEED PHEV: Mestissatge electrificat

Kia XCEED PHEV: Mestissatge electrificat

La firma coreana amplia i diversifica la seva oferta de vehicles sostenibles

També et pot interessar
Total
0
Share