Consells per al manteniment de les bateries en períodes d’inactivitat

La bateria és un dels elements que més pot patir quan un vehicle passa molt de temps aturat. I les bateries d’alta capacitat dels automòbils elèctrics i híbrids endollables requereixen unes cures especials en aquesta situació.

La majoria dels vehicles estan passant llargs períodes d’inactivitat a causa de les mesures de confinament decretades per frenar l’avanç del Coronavirus (COVID-19). En aquesta situació, un dels elements que més pot patir és la bateria, fet que s’accentua si el vehicle està estacionat a la intempèrie i les temperatures són baixes.

 

És molt probable que, depenent de l’estat de la bateria, de el temps sense activitat de el vehicle i de la temperatura, un automòbil es quedi amb la bateria descarregada per complet i no pugui arrencar quan arribi el moment de fer-ho. Des Arval volem facilitar alguns senzills consells per reduir la possibilitat que la bateria es descarregui completament i en el cas que necessiti utilitzar-lo, les possibilitats de posar en marxa un cotxe siguin grans. Aquestes recomanacions han de seguir-sempre que sigui possible i no es contravingui cap de les mesures dictades pel Govern en aquesta alarma sanitària.

 

Consells per a automòbils amb motor de combustió i híbrids no endollables

  1. Arrencada el vehicle un cop per setmana durant 15-20 minuts. Si no pot circular, mantingui el motor en funcionament, us recomanem fer-ho trepitjant lleugerament l’accelerador fins a aconseguir un règim de el motor de aproximadament a 2.000 rpm, per aconseguir una major càrrega de la bateria.
  2. Recomanem realitzar aquesta acció en espais oberts i només pot fer-se en espais tancats prou ventilats. El monòxid de carboni (CO) que surt pel tub d’escapament del vehicle pot acumular-se en espais tancats o semitancats i intoxicar, amb greus conseqüències, a persones i animals.
  3. Durant aquest procés cal minimitzar l’ús de dispositius de el vehicle que consumeixin energia elèctrica, com poden ser els llums, equip de so, climatització o sistema de info-entreteniment.
  4. No recomanem desconnectar els borns de la bateria per prevenir que aquesta es descarregui, perquè pot produir danys i fallades en els sistemes electrònics de el vehicle.

 

Consells per a automòbils elèctrics i híbrids endollables

Els vehicles 100% elèctrics i els de motorització híbrida endollable disposen d’unes bateries d’elevada capacitat que requereixen d’unes cures especials perquè no es facin malbé o perdin capacitat.

  1. Recomanem que aquests vehicles romanguin, sempre que sigui possible i no es contravingui cap normativa, endollats amb el seu carregador a la xarxa elèctrica. La bateria no pateix perquè el vehicle romangui connectat, ni tampoc s’està consumint energia durant tot aquest temps, ja que el carregador regula el procés.
  2. Si no hi ha possibilitat de deixar-ho endollat, el recomanable és mantenir la bateria amb la major càrrega possible. En funció del tipus de carregador i de vehicle, recomanem una càrrega de cinc hores cada dues setmanes. En el manual d’usuari de cada automòbil es pot trobar informació més detallada de cada model.

Font:  www.arval.es

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
L’Spa dels cotxes

L’Spa dels cotxes

Balneari, cabines amb raigs a pressió, sauna i tractaments de tot tipus …

Posterior
Els models menys coneguts dels 125 anys d’història d’Škoda Auto (VI): L’Škoda Buggy Type 736

Els models menys coneguts dels 125 anys d’història d’Škoda Auto (VI): L’Škoda Buggy Type 736

A través dels seus 125 anys d’història, ŠKODA ACTE ha presentat prototips

També et pot interessar
Total
0
Share