1. Home
  2. Actualitat
  3. CORVE informa: Presentades les conclusions de l’estudi Pneus.gi 2015
CORVE informa: Presentades les conclusions de l’estudi Pneus.gi 2015

CORVE informa: Presentades les conclusions de l’estudi Pneus.gi 2015

0
0

Pneus

El 16% dels vehicles circulen amb pneumàtics per sota de la profunditat legal mínima i un 32,23% presenten defectes per falta de manteniment. Aquesta és una de les conclusions de l’informe de l’estudi Pneus.gi. Carles Aurich, coordinador pedagògic del projecte, ha explicat que els resultats extrets són preocupants perque evidencien que falta consciència sobre la importància del manteniment dels vehicles i, sobretot, en un element tan important com el pneumàtic, que no hem d’oblidar que és el que ens manté arrapats al sòl.

L’acte que ha estat presidit pel Sr. Ernest Plana, president de Corve; el Sr. Pere Albertí, director de l’Institut Montilivi; el regidor de l’ajuntament, Joan Alcalà i el representant de Michelin, Sr. Enric Rubies, ha desvetllat dades importants en relació al perill que afrontem els usuaris dia a dia quan circulem amb els nostres vehicles.

Com a dades importants, destaca:
– Tot i els resultats de l’estudi de l’any passat i les advertències fetes, continua creixent el percentatge de vehicles que circulen amb baixa nivell de seguretat, augmentant la franja de vehicles que porten pneumàtics per sota del límit de profunditat legal: un 16%, més del doble de l’índex del 2014, deixant molt enrere la millora que s’experimenta el 2014 envers el 2013.
– S’evidencia que la falta de manteniment continua creixent. El 2015 un 32,23% dels vehicles presenten defectes per aquest motiu. Això posa de manifest la manca de consciència de la importància del manteniment i el risc creixen de perill a les nostres carreteres
– També s’observa que els vehicles circulen amb pneumàtics encara més vells. És a dir, que, a més de mantenir els pneumàtics vells, s’estan canviant pneumàtics per pneumàtics usats. Dels vehicles que circulen, només un 1,12% són nous del 2015. Un 33% dels pneumàtics tenen més de 5 anys i un 13,93% més de 10 anys.

Aquestes dades fan concloure que:
– El manteniment del vehicle continua sense ser prioritari.
– Que augmenta el perill d’accidents de circulació. Un pneumàtic que no tingui dibuix, sobretot, en cas de pluja, pot convertir el vehicle en una màquina mortal, no només pels propis ocupants, sino pels vehicles que circulen a l’entorn.

S’insisteix en que cal prendre mesures i que és molt important fer campanyes de conscienciació i es proposa que l’administració s’hi impliqui, sobretot establint més controls sobre aquest defecte. Cetraa (Confederació Espanyola de Tallers), de la que CORVE en forma part, ja ha manifestat el seu suport a la DGT per la campanya d’aquest estiu que se centrarà sobretot en controlar l’estat dels pneumàtics dels vehicles, els sistemes d’il·luminació, la documentació i el compliment de la ITV.

Corve es suma a aquest suport i més amb l’evidència de l’estudi i recomana als usuaris per la seva pròpia seguretat, la dels seus acompanyants i resta de conductors, recondueixi l’escala de prioritats, introduint el manteniment i revisió dels vehicles en els primers llocs. També recomana que no el deixi a mans de qualsevol i que recorri a un professional de la reparació: un taller legalitzat i amb placa distintiu per les especialitats que corresponguin, ja que tindrà garanties de professionalitat i garantia del servei.

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *