CORVE presenta un plec d’al·legacions prèvies a la proposta de delimitació de la zona de baixes emissions

L’associació argumenta que no s’han tingut en compte tots els actors i que es criminalitza un sector que des de fa anys ha fet una evolució tecnològica abismal en la reducció d’emissions, sorolls i eficiència ambiental dels vehicles i afegeix que cal una planificació prèvia i una transició equilibrada 

Corve ha estat present a la majoria de taules i reunions de debat en el procés de participació per a l’elaboració del Pla de transició ecosocial per fer front a l’Emergència Climàtica a Girona aportant els seus suggeriments. 

La posició de l’associació, no ha estat mai de contraposició radical. No obstant això, arrel de la proposta de delimitació de la zona de baixes emissions feta a la última reunió el passat mes d’abril, CORVE ha presentat un plec d’al·legacions prèvies en que a més d’exposar els motius de la disconformitat amb la zona delimitada, es reclama una transició equilibrada, instal·lacions d’infraestructures de recàrrega, es demanen mesures per incentivar l’adaptació. També es fa èmfasi en la injusta classificació dels distintius ambientals i a la manca de reconeixement de l’economia circular com a via d’adaptació dels vehicles en la reducció de les emissions, ressaltant el retrofit com una solució l sostenible ambientalment, econòmica i socialment. 

Es fan propostes en defensa de les empreses del sector afectades tan per trobar-se dintre de la zona delimitada, com per els efectes a l’activitat econòmica que causaria una aplicació dràstica i sense una programació escalada. 

També es posa de relleu que el sector de l’automòbil des de fa anys, és probablement el sector que ha avançat més tecnològicament en el camí cap a l’eficiència ambiental i reducció d’emissions i que hi ha altres actors que sembla que no mereixen la mateixa menció, els quals hi ha dubte que tenen implicació directa i contundent sobre l’entorn ambiental, atès que no és possible de posar barreres a l’aire i la circulació de les emissions és difícil d’acotar-la. Es citen a títol d’exemple, indústries, edificis amb equips de calefacció i refrigeració antics que usen combustibles fòssils o no són eficients energèticament… 

Corve confia que el consistori tingui en compte les aportacions i es compti amb el sector per participar en les meses de treball.

CORVE és l’associació que agrupa i representa els empresaris del sector del motor i la nàutica a les comarques de Girona. Fundada el 1977, informa, assessora y defensa els legítims interessos de les més de 800 empreses de venda i reparació de vehicles i embarcacions. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Èxit de vendes a Expocasió

Èxit de vendes a Expocasió

Tot i la onada de calor, i amb una assistència esglaonada, la Fira del Vehicle

Posterior
Garcia – Giralt es consoliden en el liderat

Garcia – Giralt es consoliden en el liderat

La quarta prova de la Copa Gironina de regularitat se celebrava a la població de

També et pot interessar
Total
0
Share