1. Home
  2. Actualitat
  3. CORVE supera el miler de denúncies contra activitats il·legals
CORVE supera el miler de denúncies contra activitats il·legals

CORVE supera el miler de denúncies contra activitats il·legals

0
0

Més d’un miler de denúncies a la Inspecció de Treball, Departament d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Ajuntaments i Seprona són les que ha cursat CORVE durant 25 anys contra tallers i activitats il·legals. Treballant com sempre en silenci i amb discreció, l’any passat va tramitar 82 denúncies, una xifra que fa palesa la gravetat de l’assumpte. Aquest tipus d’accions té com a finalitat eradicar activitats irregulars en tallers il·legals de reparació de vehicles i nàutica, i operacions de compra i venda, bé sigui dins un local o bé al carrer. CORVE

Una bona part d’aquestes denúncies han estat tramitades gràcies a la informació aportada pels associats, per evitar la possible competència de qui no paga impostos, no dóna garantia de la feina feta ni de les peces utilitzades i, en definitiva, no assumeix cap tipus de risc ni responsabilitat, que sempre recauen sobre el client. En aquest sentit, CORVE anima els seus associats a que, sota el compromís de discreció i anonimat, informin de presumptes activitats il·legals detectades, facilitant tant com sigui possible dades com ara l’adreça on es duu a terme l’activitat i horaris en què es desenvolupa.

Ernest Plana, president de CORVE, confirma que les activitats il·legals són la gran preocupació d’aquesta associació. “No només perquè roben feina als nostres agremiats sinó també perquè hi ha una cosa molt clara i evident, reparar un cotxe sense factura no és cap garantia. Qui assegura que aquella reparació està ben feta? On reclamar?”, assenyala Plana, que denuncia “l’important frau que causen aquesta gent que no paga impostos, ni seguretat social” i posa èmfasi en què “part dels accidents de trànsit són deguts a la falta de manteniment dels vehicles i a les males reparacions que s’hi fan en tallers il·legals”.

CORVE també adverteix que en cas d’accident de trànsit podria succeir que la companyia asseguradora declinés la indemnització si es constatés que ha estat com a conseqüència d’una mala manipulació mecànica o mala reparació, traslladant la responsabilitat al taller que ho hagués manipulat o reparat. Això pot suposar un perjudici important per a l’usuari atès que, provablement no tingui documents per demostrar qui ho ha fet. En aquest cas hauria de disposar d’una assegurança de RC que es faci càrrec del perjudici.

Aquest és el compromís de CORVE en defensa dels interessos del sector i de les empreses legalment constituïdes. L’acció de CORVE ha donat com a resultat la legalització d’alguns dels tallers denunciats i el tancament –cautelar o definitiu- d’altres.

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *