1. Home
  2. Actualitat
  3. Creen un giny per evitar atropellaments en sortir d’un cotxe
Creen un giny per evitar atropellaments en sortir d’un cotxe

Creen un giny per evitar atropellaments en sortir d’un cotxe

0
0
El giny creat pel cirurgià de Múrcia
El giny creat pel cirurgià de Múrcia

Un cirurgià de Múrcia ha creat un giny que intenta evitar atropellaments a la sortida d’un cotxe. Es tracta d’un senyal rectangle de 330 x 110 mil·límetres amb fletxes reflectores pensat perquè el conductor l’adhereixi a la porta del darrere del seu cotxe i així faci del tot visible la seva imminent sortida del mateix.

Segons recull el Diari Ara el promotor del projecte, Leonardo Nortes, va quedar commocionat per la història d’un Guàrdia Civil que va ser atropellat mortalment quan va aturar el vehicle policial i va sortir del mateix per ajudar a un conductor que tenia una avaria.

Quan un cotxe s’avaria a al carretera cal aturar-lo al voral, activar els llums d’emergència, sortir amb l’armilla reflectora i situar els triangles de precaució. Segons les dades de la Direcció General de Trànsit un 10% dels atropellaments que es produeixen cada any són en sortir d’un cotxe avariat.

El senyal ja està comercialitzant-se a través d’internet però encara no està homologat ni és obligatori. Aquestes qüestions s’estant debatent.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *