1. Home
  2. Actualitat
  3. Creen un sistema per detectar avaries als motors abans que es produeixin
Creen un sistema per detectar avaries als motors abans que es produeixin

Creen un sistema per detectar avaries als motors abans que es produeixin

0
0

Les empreses catalanes Sistel i Servo Motors Adjust han creat un aparell que permet preveure averies en qualsevol tipus de motor i així minimitzar els seus danys.

Motor d'un cotxe (Foto: Wikimedia Commons)
Motor d’un cotxe (Foto: Wikimedia Commons)

Aquest nou producte, anomenat KFEW ja s’ha començat a comercialitzar i a internacionalitzar amb l’ajuda d’Acció, l’Agència per a la competitivitat de l’empresa. El sistema ha estat desenvolupat durant dos anys per enginyers i informàtics per poder-se instal·lar a qualsevol tipus de màquina, també vehicles.

L’aparell pot fer la detecció precoç d’una avaria gràcies als diversos sensors que porta incorporats i que determinen la vibració, el camp magnètic, les temperatures de rodaments, la tensió, la corrent elèctrica i possibles contaminants en els lubricants de la màquina. A mesura que es recull i processa aquesta informació a alta velocitat, KFEW la compara amb diversos patrons i estableix si hi ha algun element que no funciona correctament. En aquest cas, fa una predicció del temps que transcorrerà fins que es produeixi l’avaria.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *