Crònica III Clàssic Sprint Pla de l’Estany

La tercera prova de l’“Off Road Clàssic Cup” es va celebrar el dissabte 10 de setembre a la població de Cornellà del Terri, amb la III Edició del Clàssic Sprint Pla de l’Estany, prova de regularitat sobre terra.

Amb una participació total de 50 equips, començaven les verificacions a 2/4 de 9 al centre de la població. Després els vehicles quedaven exposats al parc tancat. A les 11 del matí es donava el tret de sortida al primer participant. L’organització havia preparat un recorregut d’uns 150 km amb 9 zones de regularitat, amb canvis de ritme i molta navegació.

L’equip guanyador de les edicions 2020 i 2021 format per Rafa Ortiz–Erik Mitchelet amb Toyota Rav, i els equips Juanjo Marrero–Cristian Gascon amb VW Golf GTI, Xavi Foix–Xavi Juncosa amb Mitsubishi Montero V6, i Ramon Vidal–Roser Morera amb Suzuki Santana, entre altres, sortien com a favorits de la prova. Cal destacar la participació de tres equips de motos, dels quals Toni Verdaguer amb Yamaha TT-600 i Xavier Tibau amb BMW R 10065 també es presentaven com a grans favorits de la prova.

La primera secció la va començar dominant Xavier Tibau amb moto, seguit de R.Ortiz–E. Mitchelet i X.Foix–X.Juncosa. Mala sort per Juanjo Marrero que patia una punxada i perdia totes les opcions al pòdium final, igual que R.Vidal–R.Morera que varen tenir un problema de navegació i els feia retardar de les primeres posicions.

Després d’agafar noves forces al reagrupament, a Cornellaà del Terri, la segona secció es presentava també entretinguda, ja que les dues últimes zones de regularitat eren les més complicades de la jornada, amb molta navegació. L’equip format per Rafa Ortiz–Eric Mitchelet es posaven líders de la prova seguits de Xavi Tibau amb moto, i Xavi Foix–Xavi Juncosa. Mala sort per Jokin Mendiburu–Ferran Solés amb Nissan Micra, que després de fer una primera secció de menys a més remuntaven a la quarta posició, i a dos especials d’acabar la prova uns problemes de temperatura els feien abandonar.

La victòria final va ser per Rafa Ortiz–Eric Mitchelet seguit de Xavi Foix-Xavi Juncosa i molt ben treballada tercera posició de Xavier Tibau amb moto.

Gran prova la que van fer l’equip de Santa Maria d’Oló format per Albert Puig–Jordi Verdaguer amb el seu Seat Marbella, imposant-se a la Categoria 4X2, Iniciació i el Trofeu Panda Race, amb menys de cinc proves al seu historial són un dels equips revelació de la temporada 2022.

La prova va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà del Terri. El batlle Salvador Coll va donar la sortida a tots els participants, també van assistir la regidora d’Esports Vero Fuster i el regidor de Camins Xavi Mach. També cal destacar la col·laboració del Club Clàssics Vall del Terri, presidit per Joan Bartrina i de l’Escuderia Costa Brava.

Classificació final:

  • 1- RAFA ORTIZ / ERIC MICHELET ……….. TOYOTA RAV -4 …………………………… 196.50  Punts
  • 2-XAVIER FOIX / XAVIER JUNCOSA ……..MITSUBISHI MONTERO V6 EVO 1……202.80  Punts
  • 3- XAVIER TIBAU ……………………………….. BMW R10065 ………………………………..230.50  Punts
  • 4- ALBERT PUIG / JORDI VERDAGUER…..SEAT MARBELLA …………………………..305.60  Punts
  • 5- JOSEP MOLINA  / MARC PEDRALS……SUZUKI VITARA J…………………………..664.50  Punts
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Presentat a Locarno el nou prototip ID.XTREME de Volkswagen, el tot terreny 100% elèctric

Presentat a Locarno el nou prototip ID.XTREME de Volkswagen, el tot terreny 100% elèctric

El resultat del projecte és un vehicle tot terreny únic que impressiona pel seu

Posterior
Ferrari Purosangre: Quan la bellesa esdevé màquina

Ferrari Purosangre: Quan la bellesa esdevé màquina

Per a poder aconseguir els ambiciosos objectius fixats per a aquest projecte i

També et pot interessar
Total
0
Share