Crònica V Rallye Ripollès Clàssic Gran Premi Creypo

La cinquena prova de la Copa Gironina de Regularitat va tenir lloc el passat dia 8 d’octubre amb la celebració del V Rallye Ripollès Clàssic Gran Premi Creypo.
La població de Ripoll va acollir un total de 65 equips a la plaça del Monestir a partir de les 9.30 h per passar les verificacions. L’organització havia preparat un recorregut molt selectiu amb un total de 350 km, deu zones de regularitat i dues seccions. Trams com Santigosa, Capsacosta, Alpens les LLoses o la Trona formaven part del recorregut.
La prova es presentava molt interessant. Entre els equips destacats cal resaltar Juan Pedro Garcia – Sergi Giralt amb un afinat Lancia Autobianchi Abarth i actuals líders del Campionat, Cristina Gomez – Miquel Silva amb el seu incombustible Opel Corsa amb el qual estan realitzant una gran temporada, la família Suñer amb el seu VW Golf GTI MK-I, entre molts altres. També cal destacar la presència de dos equips de la Catalunya del Nord, ja habituals de la Copa Gironina.

A les 12 del migdia es donava la sortida amb molta expectació i molt públic, ja que semblava que la pluja afluixava.
Carles Rosselló – Carles Basart començaven dominant la primera secció guanyant el tram de les Lloses i Coll de Merola, seguits de Cristina Gómez- Miquel Silva i Joan Pedró Garcia – Sergi Giralt.
A les cinc de la tarda arribaven els primers vehicles a la plaça del monestir de Ripoll, on es feia un reagrupament per recuperar forces per tal d’afrontar la segona secció, la qual es presentava dura ja que els dos últims trams, coll de Bracons i Capsacosta eren totalment nocturns.
Gran prova també la que estaben fent Santiago Salto – Maria Herrero, David Garrigoles – Silvia March o Francesc Garrido – Juanjo Martínez.
A les 18.00 h començava la segona secció per afrontar els quatre trams que havia preparat l’organització. La classificació general la dominaven Carles Rosselló – Carles Bassart i Juan Pedró Garcia – Sergi Giralt seguit molt de prop de Cristina Gómez – Miquel Silva. Problemes al Tc-7 Alpens va fer anul·lar el tram. La victòria final va ser per Garcia – Giralt seguit de Rosselló – Bassart, que varen ser els guanyadors morals de la prova, i Gómez-Silva.

Destacar la participació de nou equips locals, el millor dels quals va ser Joan Corbatera – Ramon Ferres amb VW Golf GTI i en la categoria Iniciació com a guanyadors varen ser també els locals Francesc Garrido –Juanjo Martínez amb Renault 5 TX.

Recordant el Rallye Eva, que es va celebrar en tres edicions al Ripollès, a finals dels seixanta i primers dels setanta, prova totalment femenina. L’organització va voler fer un petit recordatori a les tres primeres dones classificades que varen ser Cristina Gómez – Maria Herrero i Sílvia March.

La prova va acabar a les deu de la nit al centre de Ripoll on tots els vehicles varen quedar exposats a la plaça del Monestir i tots els participants varen tenir un refrigeri abans de l’entrega de premis presentada per la comunicadora Elisabet Carnice.

La última prova de la Copa Gironina de Regularitat serà el dia 19 de novembre a Platja d’Aro on se celebrarà el IX RALLYE PLATJA D’ARO HISTÒRIC.