David Alonso fa un pas de gegant per la consecució del mundial

El colombià té quasi 40 de marge després de guanyar a Mugello
David Alonso celebrant la victòria. // Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Sortida molt superior de David Alonso i Iván Ortolá, que han tret uns metres a la resta. José Antonio Rueda, que era tercer, ha començat molt pitjor, baixant fins a la vuitena demarcació. Taiyo Furusat s’ha colat a dins del top-3. En la primera volta, el ritme exigent d’Alonso i Ortolá han separat el top-5 de la resta, i els tres que els persegueixen sembla que van al límit; intentaran trencar la cursa i escapar-se sols.

Un cop acabada la segona volta, Collin Veijer fa el rècord de la pista, situant-se tercer, i el top-4 s’ha escapat clarament. Rueda està fent la seva remuntada particular i avança a Jacob Roulstone, i vol atrapar al grup capdavanter, que és clarament molt més veloç que la resta. Veurem si el sevillà pot tancar el gap.

Bandera vermella! Xabi Zurutuza ha trepitjat el piano de la sortida del revolt Arrabiata 1, ha caigut i ha sigut atropellat pel pilot que venia per darrere. Els serveis mèdics han hagut d’atendre el pilot del Team KTM Ajo al costat de la pista. Se l’han endut amb ambulància, però ha aixecat el dit polze per treure la preocupació de tots els espectadors. Esperem que no tingui res greu. La cursa es reprendrà amb les posicions que hi havia un cop finalitzada la tercera volta. Es correran 11 voltes més.

Represa accidentada. José Antonio Rueda ha anat per terra en el primer revolt, arrosegant a Stefano Nepa amb ell. Aquest accident ha sigut provocat per Holgado, que ha tocat al sevillà i l’ha fet caure. Pel que fa a les primeres places, un grup de cinc pilots s’ha tornat a escapar amb David Alonso al capdavant. Amb ell, Veijer, Furusato, Ortolá i David Muñoz. Aquest últim fa la sensació que va molt al límit.

En finalitzar la segona volta, l’aspiració en recta és molt poderosa a Mugello, i diversos pilots superen a Alonso. Com que no ha liderat el colombià al llarg del gir al circuit, el grup perseguidor, amb Ryusei Yamanaka al capdavant, ha atrapat als primers. No obstant això, s’ha situat primer en la següent volta i ha tornat a escapar-se amb els sis primers.

A set votes pel final, els rivals d’Alonso han detectat que té quelcom més que la resta, i intenten molestar-lo tot el que poden. Aprofiten l’aspiració en la recta de meta i el superen abans de la frenada. Un gir més tard, recupera la primera posició i intenta escapar-se i fer una cursa en solitari; serà difícil. De fet, ha obtingut tres dècimes d’avantatge, però la recta acaba amb qualsevol possibilitat d’escapatòria.

Un ensurt de David Muñoz en la primera frenada a quatre voltes pel final, ha ajudat a Alonso per treure cinc dècimes al segon. Dos girs més tard, el colombià continua en el seu intent, i manté les sis dècimes de marge. No obstant això, se situa segon Veijer, que fa la volta ràpida del circuit i anirà pel primer. El neerlandès, en una volta, ha retallat tres dècimes al líder i ho intentarà en l’última volta.

En l’última volta, Veijer ha arribat a enganxar-se, però no ha pogut ni intentar l’avançament. De nou, actuació brillant d’Alonso, que ha sigut superior a la resta un cap de setmana més. En la qualificació del dissabte va muntar un pneumàtic dur “per provar coses”. Veijer segon, que continua amb la seva gran temporada, i Ortolá ha caigut en els últims revolts, aixecant-se i travessant la línia de meta sisè. Yamanaka tercer. Dani Holgado, que ha tirat a Rueda, ha sigut penalitzat amb dues voltes llargues, i ha finalitzat catorzè, quedant-se a 37 punts d’Alonso en la classificació general. Rueda ha pogut rascar un punt malgrat l’accident.

Text: Roger Amores / Foto: Red Bull Content Pool

Total
0
Shares
Anterior
Bagnaia es passeja per casa i Martín cau

Bagnaia es passeja per casa i Martín cau

Márquez, segon, i Acosta, tercer, tanquen el podi a Mugello

Posterior
El Capità Amèrica Roberts guanya a Mugello

El Capità Amèrica Roberts guanya a Mugello

L'estatunidenc obté una nova victòria amb González segon i López tercer

També et pot interessar
Total
0
Share