De París al Dakar: més d’un segle de victories Peugeot

L’esperó de la victòria, l’adrenalina de la competició, la lluita per treure el màxim partit a la tecnologia i les prestacions .. Aquests valors estan molt presents en la història i filosofia de Peugeot des del seu triomf, el 1895, en la primera cursa d’automòbils de la història: la París-Bordeus-París

El matí de l’11 de juny de 1895 es respirava expectació a les rodalies de l’Arc de Triomf de París. Era el lloc escollit per donar la sortida a una competició molt especial: la París-Bordeus-París, una cursa en la qual es mesurarien, per primera vegada en la història, els automòbils, un invent curiós i relativament recent. Es recorrerien un total de 1.178 quilòmetres pels camins i carreteres sense asfaltar de l’època. El pilot podia viatjar amb un mecànic ja que, en cas d’avaria o incidència només podrien resoldre el problema pels seus propis mitjans, sense recórrer a cap tipus d’ajuda externa.

 

Goux, enginyer Peugeot des de 1910, va ser el responsable de donar prestigi internacional al Peugeot L76. El 1913, el pilot francès no només va batre el rècord de velocitat de la mitja milla al Circuit de Brooklands, al Regne Unit, sinó que va creuar l’Atlàntic per conquerir la victòria en les mítiques 500 Milles d’Indianapolis, iniciant una era de domini Peugeot a l’oval més famós dels esports de motor.

A partir dels anys 60, Peugeot va fer valer la fiabilitat, la robustesa i el comportament a la carretera dels seus automòbils per competir amb èxit en els ral·lis. Àfrica es va convertir en el seu terreny de joc predilecte. El Peugeot 404 va obrir el foc aconseguint cinc victòries consecutives a l’East African Ral·li entre 1963 i 1968. En la dècada següent, el Peugeot 504 aconseguiria un palmarès impressionant, amb dos triomfs en el Ral·li Bandama, els Ral·lis del Marroc de 1975 i 1976 i les edicions de 1978 de el Ral·li Safari i el Ral·li de Costa d’Ivori. Una ratxa de victòries que ha elevat a aquest model a la categoria de mite en el Continent africà.

El Rallycross ha estat l’últim gran repte competitiu de la Marca. Primer, al costat de la família Hansen, que porta aquesta disciplina en el seu ADN, va conquistar el Mundial de Constructors el 2015. Tres anys després, el Team Peugeot Total començar el seu camí oficial al WRX, apuntant-se la victòria, amb Sébastien Loeb, a la prova mundialista disputada a Bèlgica, a bord del Peugeot 208 WRX.

Actualment, Peugeot Sport treballa activament en el desenvolupament d’una revolucionària gamma de vehicles esportius electrificats, que combinaran altes prestacions, plaer de conduir i baixes emissions. Una oportunitat per ajudar a la sostenibilitat de el món de l’automòbil i consolidar el seu savoir-faire davant la nova era que treu el cap en els esports de motor.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Harley Davidson estrena el seu canal de televisió en streaming

Harley Davidson estrena el seu canal de televisió en streaming

Harley Davidson acaba d’estrenar el seu canal de televisió en streaming

Posterior
Mitsubishi Motors produeix i distribueix protectors facials per ajudar a prevenir la propagació del Covid-19

Mitsubishi Motors produeix i distribueix protectors facials per ajudar a prevenir la propagació del Covid-19

En la seva col·laboració per prevenir la propagació de les infeccions per

També et pot interessar
Total
0
Share