1. Home
  2. Actualitat
  3. Denuncien 10 tallers mecànics il·legals
Denuncien 10 tallers mecànics il·legals

Denuncien 10 tallers mecànics il·legals

0
0
Els tallers han de tenir una placa que els identifiqui com a legals (Foto: Pixabay)
Els tallers han de tenir una placa que els identifiqui com a legals (Foto: Pixabay)

CORVE ha denunciat 10 tallers mecànics il·legals a les Comarques Gironines però assegura que encara n’hi ha més. L’entitat assegura que la clientela que treballen amb aquests tallers no saben que és il·legal i demana fixar-se si el taller té la placa obligatòria expedida pel Ministeri d’Indústria Espanyol que el qualifica com a establiment legal.

Des de l’entitat s’alerta que si en cas d’accident es demostra que hi ha hagut una mala praxi per part d’un taller mecànic il·legal les empreses asseguradores no en voldran saber res. El president, Ernest Planas, ha explicat a l’ACN que molts cops és la clientela d’aquests tallers qui alerta d’una mala praxi o indici d’il·legalitat i que llavors CORVE comprova si hi ha prou motius per denunciar-los.

Dificultat per detectar negocis fraudulents

Des de l’entitat es lamenta la dificultat per perseguir aquests establiments clandestins perquè en alguns casos treballen en domicilis particulars i llavors els escorcolls requereixen una ordre judicial. Molts d’aquests tallers, denuncia CORVE, solen treballar amb petites reparacions poc importants per les quals no es necessita maquinària gaire complexa. De fet, l’entitat es planteja contractar detectius privats per comprovar com treballen els tallers.

Els tallers il·legals es van disparar arran de la crisi econòmica com a sortida per persones que s’havien quedat a l’atur.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *